Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-estul Australiei, lovit de ciclonul Trevor

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Extremitatea nord-estică a Australiei a fost lovită miercuri de un ciclon puternic, care a produs deja pene de curent şi este aşteptat să se intensifice zilele următoare, informează AFP preluată de Agerpres.

Ciclonul Trevor, în prezent de categoria a 3-a, a fost însoţit de rafale de 165 de kilometri/oră când a atins marţi seară Peninsula Cape-York, din extremitatea nordică a statului Queensland, afectând câteva aşezări de mici dimensiuni.

Biroul australian de meteorologie a raportat că furtuna avansează încet spre vest, în direcţia Golfului Carpentaria, unde s-ar putea transforma în ciclon de categoria a 4-a înainte de a lovi din nou insula-continent.

Ergon Energy, furnizorul de energie din statul Queensland, a declarat că este pregătit să trimită echipe pentru a repara cablurile de electricitate afectate din zonele Lockhart River şi Coen, în prezent rămase fără electricitate.

Potrivit lui Dave Clarke, preşedintele consiliului local al comitatului aborigen Lockhart River, nimeni nu a estimat în mod corect intensitatea ciclonului. "Toată lumea trebuie să rămână acasă deoarece nu avem adăposturi împotriva cicloanelor", a declarat el.

Brian Huxley, şeful poliţiei locale, a declarat că acordarea asistenţei în zonele îndepărtate va întâmpina dificultăţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.