Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Junker, mesaj dur pentru Viktor Orban: Va exista o luptă

Jean-Claude-Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a amenintat joi pe premierul ungar Viktor Orban cu o 'lupta' daca acesta îsi mentine intentia de a relansa dezbaterea privind pedeapsa cu moartea în tara sa, relateaza AFP si Reuters.

'Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene interzice pedeapsa cu moartea, SI Viktor Orban ar trebui sa spuna imediat clar ca nu aceasta este intentia sa. Iar daca aceasta este totusi intentia sa, va exista o lupta', a spus Juncker în cadrul unei conferinte de presa.

'Sunt un adversar hotarât al pedepsei cu moartea, din atât de multe motive', a adaugat Juncker.

Uniunea Europeana a reamintit miercuri ca pedeapsa cu moartea este interzisa pe teritoriul sau, dupa ce premierul ungar Viktor Orban si-a exprimat intentia de a relansa dezbaterea privind acest subiect în tara sa.

Potrivit unei surse comunitare, daca Ungaria reintroduce pedeapsa capitala, va fi declansata o procedura care ar putea conduce la sanctiuni, cum ar fi suspendarea drepturilor de vot ale tarii în Consiliul European, instanta de decizie a celor 28 de state membre ale UE.

Abolita în Ungaria în 1990, dupa revenirea la democratie, pedeapsa capitala nu poate fi reintrodusa, în virtutea Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, la care aceasta tara a aderat în 2004.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.