Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Junta din Myanmar a calificat drept 'incitare la violenţă' ultimele comunicări ale ONU

Pinterest
Myanmar steag flag

Junta din Myanmar a calificat duminică drept "incitare la violenţă" ultimele comunicări ale ONU asupra respectării drepturilor omului în această ţară, pradă haosului după lovitura de stat militară din februarie, relatează France Presse.

După puci, reprimarea protestelor în această ţară s-a soldat cu peste 1.100 de morţi, potrivit bilanţului întocmit de o organizaţie neguvernamentală locală.

Tom Andrews, raportorul ONU pentru drepturile omului în această ţară din Asia de Sud-Est, a spus vineri că situaţia se înrăutăţeşte, acuzând junta de "concentrarea a zeci de mii de militari şi de armament greu" în nordul ţării, exprimându-şi temerea privind "atrocităţi în masă încă şi mai numeroase".

"Aceste tactici sunt o sinistră reminiscenţă a celor utilizate de forţele armate înaintea atacurilor care au provocat genocid împotriva comunităţii rohingya în statul Rakhine în 2016 şi 2017", a adăugat el.

Junta a respins aceste declaraţii duminică, acuzând Naţiunile Unite că utilizează drepturile omului ca "mijloc politic de a se amesteca în probleme interne ale Myanmar".

Informaţiile ONU "nu pot decât să creeze mai multe diviziuni în cadrul naţiunii şi sunt o incitare la violenţă pe plan intern", a ripostat regimul militar într-un comunicat, informează Agerpres.ro.

La aproape nouă luni după ce au preluat puterea, generalii din Myanmar se confruntă cu o presiune crescândă din partea comunităţii internaţionale pentru angaja dialogul cu opozanţii lor, pe care ei nu reuşesc să-i controleze.

Săptămâna trecută, Asociaţia naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), exprimându-şi îndoiala faţă de voinţa regimului din Myanmar de a pune capăt reprimării sângeroase, a anunţat excluderea şefului juntei, Min Aung Hlaing, de la viitorul summit al blocului format din zece ţări. O măsură puternică împotriva puterii militare, care s-a declarat "extrem de dezamăgită".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.