Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Junta militară din Mali a emis un decret privind înființarea unui comitet pentru organizarea unor discuții de pace și reconciliere națională

mali

Junta militară aflată la putere în Mali a emis un decret privind înființarea unui comitet pentru organizarea unui dialog pentru pace și reconciliere națională, relatează BBC preluat de Rador Radio România.

Măsura are loc la câteva zile după încetarea unui acord de pace convenit în 2015 cu rebelii separatiști tuaregi.

În ultimele luni au avut loc confruntări între armată și tuaregi.

Discuțiile de pace nu par să aibă vreo influență în privința activităților luptătorilor jihadiști din nordul Mali, însă există o șansă privind stoparea altor violențe în care să fie implicați separatiști tuaregi.

Aceștia au lansat în 2012 o rebeliune și, trei ani mai târziu, au semnat un acord de pace, însă anul trecut conducătorii militari din Mali au ordonat miilor de membri ONU de menținere a păcii să părăsească țara.

Acest lucru a dus la o luptă pentru preluarea bazelor pe care trupele ONU le-au părăsit, pentru care armata maliană, susținută de mercenari ruși, au luptat cu rebelii tuaregi. Pe fondul acestor animozități între cele două tabere, nu se știe dacă armata sau tuaregii vor fi dispuși să se așeze din nou la o masă a negocierilor pentru discuții de pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.