Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Junta militară retrage Mali se retrage din forţa regională G5 Sahel

captura France 24
Mali Bamako

Mali se retrage din forţa militară multinaţională din regiunea Sahel din Africa de Vest care luptă împotriva unei insurgenţe islamiste, a anunţat duminică junta militară de la Bamako într-un comunicat, transmite Reuters preluat de agerpres.

Forţa G5 Sahel, care include trupe din Niger, Ciad, Burkina Faso şi Mauritania, a fost înfiinţată în 2017 pentru a contracara jihadiştii care au "măturat" regiunea în ultimii ani provocând uciderea a mii de persoane şi forţând milioane de oameni să îşi părăsească locuinţele. A fost afectată însă de lipsa de finanţare şi a întâmpinat dificultăţi în a reduce violenţa.

Declaraţia juntei militare de la Bamako, care l-a înlăturat pe fostul preşedinte Ibrahim Boubacar Keita şi a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 2020, a acuzat lipsa de progres în lupta împotriva islamiştilor şi eşecul organizării recente de întâlniri în Mali.

Această decizie izolează şi mai mult Mali, ţară supusă unor sancţiuni din partea blocului politic regional al Africii de Vest care au afectat locurile de muncă şi industria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.