Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juriștii PSD s-au plâns Comisiei Europene că Guvernul Orban pune Parlamentul între paranteze

cursdeguvernare.ro
justitie raport MCV

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici (PSD), a acuzat luni, la o discuție pe tema MCV cu oficiali ai Comisiei Europene, că Guvernul a trimis Parlamentul „într-o zonă secundară de decizie” prin adoptarea de OUG-uri care au fost declarate ulterior neconstituționale.

În ultima perioadă, Parlamentul României a fost trimis într-o zonă secundară de decizie de către guvernul actual, care şi-a asumat emiterea de acte normative specifice, culminând cu o serie de 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate într-o singură noapte, majoritatea emise fără consultarea Consiliului Legislativ sau a Consiliului Economic şi Social. În marea lor majoritate, aceste acte normative, adoptate cu încălcarea regulilor, s-au dovedit, ulterior, a fi neconstituţionale”, le-a spus șeful deputaților juriști oficialilor europeni.

Guvernul nu a informat Legislativul cu privire la actele normative pe care urma să le adopte, parlamentarii aflând detalii chiar în timpul desfăşurării şedinţelor de guvern, sau chiar după încheierea acestora”, a mai zis Halici.

Din partea Comisiei Europene au participat William Sleath, director în cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene şi Sara Vassalo Abreu Vieitas de Amorim, coordonator de politici în cadrul Directoratului General pentru Justiţie şi Consumatori.

Citește și: Motivarea CCR care scoate interceptările SRI din dosarele penale: de ce i-au dat judecătorii dreptate lui Valeriu Zgonea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.