Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juriu TIFF: 'Fiecare film din competiție are ceva interesant'

Inquam Photos / Manases Sandor
TIFF

Competiția din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) este una puternică, cele 12 filme selectate oferind o experiență nouă, potrivit regizorului Constantin Popescu, membru al juriului, potrivit Mediafax.

Regizorul Constantin Popescu, membru al juriului TIFF, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că îi place să rămână cu o emoție după fiecare film vizionat, cu o senzație de plâns sau râs, iar filmele să spună o poveste coerentă de la început până la sfârșit.

„Din ce am văzut până acum, pentru că nu vreau să citesc despre filme înainte, este o competiție puternică la TIFF și mi se pare interesant că filmele sunt din zone diferite, e o experiență nouă fiecare film pe care îl văd. Nu mă atrag foarte tare festivalurile unde filmele sunt dintr-o anumită zonă sau tratează un anumit moment special important în acea clipă. Îmi place atunci când văd filme să mă surprindă, să nu îmi dau seama din primele minute încotro se îndreaptă povestea, dacă este o dramă sau o comedie. Îmi place să mă lase cu ceva un film, cu o senzație, să mă facă să plâng, să râd, să îmi spună o poveste coerentă de la început până la sfârșit. E vorba despre emoție, iar fiecare film din competiție are ceva interesant. Sunt filme de debut, sau regizori la al doilea film, și e frumos să vezi cineaști în formare. Îmi place să văd stângăciile, se simte mai tare personalitatea autorului”, a spus Popescu.

Citește și: Ralph Finnes şi Antonio Banderas vor primi trofee onorifice la Filmfest Munchen

Acesta a fost membru al Festivalului de Film de la San Sebastian (Spania) și a semnat unul dintre segmentele filmului „Amintiri din Epoca de Aur”, dar și lungmetrajul „Portretul luptătorului la tinerețe”.

Producătorul Mike Goodridge, de asemenea membru al juriului TIFF, consideră, la rândul său, că este o competiție puternică a celor 12 filme, selecția fiind majoritar cu pelicule europene.

„Sunt spuse povești incredibile și provocatoare, interpretarea este admirabilă. Trăim vremuri ciudate în lume, iar rolul cinematografului este de a spune ce se întâmplă cu societatea noastră”, a spus acesta.

Destinată regizorilor aflați la primul sau al doilea film de ficțiune, competiția oficială TIFF 2019 include 12 pelicule, din țări precum Turcia, Islanda, Columbia sau România, din care juriul va alege la final un singur câștigător al Trofeului Transilvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.