Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnaliștii străini sunt ARESTAȚI în Venezuela - ce le reproșează regimul lui Maduro

cenzura presa

Doi reporteri francezi au fost arestaţi, potrivit ambasadei Franţei în Venezuela. Alţi doi, de la agenţia de presă Efe, au fost reţinuţi de autorităţi. Cei doi francezi, Pierre Caillé şi Baptiste des Monstiers, de la canalul de televiziune TMC, au fost reţinuţi marţi seară în timp ce filmau palatul prezidenţial din Caracas, potrivit AFP, care citează surse diplomatice, informează News.ro.

Producătorul lor, Rolando Rodriguez, a fost, de asemenea, reţinut, a transmis sindicatul venezuelean SNTP.

Citește și: Bătaie cu pumni și capete în gură pornită de la bani în fieful lui Dragnea între un politician PNL și unul PSD: 'A vrut să-mi scoată ochiul'

Ministerul francez al Afacerilor Externe a cerut dreptul la „protecţie consulară”, potrivit convenţiei de la Viena, şi dreptul la vizită.

Şefa biroului din Caracas al agenţiei Efe, Nélida Fernández, a declarat miercuri că doi dintre colegii ei au fost arestaţi: o producătoare columbiană, Mauren Barriga, şi un jurnalist spaniol, Gonzalo Domínguez Loeda.

Un fotograf columbian, colaborator al Efe, Leonardo Muñoz, a fost şi el reţinut miercuri în timp ce fotografia protestul din Caracas al opoziţiei. El s-a pierdut de omul de legătură, a fost reţinut şi este considerat dispărut de guvernul columbian, care cere eliberarea lui imediată.

Potrivit jurnaliştilor Efe din Caracas, membri ai Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional (Sebin) au ajuns miercuri în birourile agenţiei de presă, i-au arestat pe spaniolul Gonzalo Domínguez Loeda şi pe columbianca Maurén Barriga Vargas, şi au spus că Muñoz este reţinut de Dirección de Contrainteligencia Militar (DGCIM), potrivit El Mundo.

Citește și: Emisarii lui Dragnea, amenințați la Brăila - surse

Echipa Efe a ajuns la Caracas pe 17 ianuarie, pentru a ajuta la relatarea crizei venezuelene. Ei s-au legitimat ca jurnalişti, iar autorităţile le-au permis intrarea în ţară, după ce i-au verificat timp de 3 ore. Biletele pentru întoarcerea la Bogota pe care ei le aveau au fost emise pentru data de 7 februarie.

Sindicatul SNTP a mai spus că doi jurnalişti de televiziune din Chile, care au fost arestaţi marţi noapte, au fost trimişi înapoi în ţară. Ministrul chilian de Externe, Roberto Ampuero, a acuzat venezuela de încălcare a libertăţii presei.

De cealaltă parte, ministrul venezuelean de Externe, Jorge Areaza, i-a învinuit pe jurnaliştii străini că au intrat în ţară fără a avea permise de muncă asigurate.

Organizaţia Reporteri Fără Frontiere a denunţat „violenţa folosită de forţele de securitate împotriva jurnaliştilor” din Venezuela şi străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.