Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o moarte suspectă în Rusia: jurnalistul care a dezvăluit amploarea pierderilor Rusiei în Ucraina, găsit decedat

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al ziarului pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda, a murit subit, la vârsta de 68 de ani, potrivit anunţului oficial al cotidianului. Cauza decesului nu a fost comunicată oficial.

Tragedia s-a petrecut în regiunea Primorski în timpul unei călătorii cu scopul de a strânge materiale pentru scrierea unei cărţi despre marele explorator al Orientului Îndepărtat, Vladimir Arseniev.

Cauza decesului nu a fost comunicată în mod oficial, însă o sursă apropiată a declarat că ar fi fost vorba despre un ”accident vascular celebral”, relatează agenţia de presă rusă TASS, potrivit News.ro.

Vladimir Sungokin şi-a început cariera în 1976 în funcţia de corespondent pentru ziarul Komsomolskaya Pravda. Din 1981, a fost corespondent pentru ziarul Sovetskaya Rossiya. În 1985, a revenit la ziarul Komsomolskaya Pravda.

În luna martie a acestui an, imediat după invazia Rusiei în Ucraina, jurnalistul Vladimir Sungokin a fost implicat într-un scandal mediatic. Publicaţia Komsomolskaia Pravda a publicat un articol în care care cita ministerul Apărării de la Moscova, în care se spune că 9.861 de militari ruşi au murit în Ucraina până la momentul respectiv. Ulterior, articolul a fost şters de pe site, conform BBC. Potrivit acestui articol, numărul soldaţilor răniţi era de 16.153. Câteva minute mai târziu, această parte a articolului a dispărut de pe pagină, iar editorul Vladimir Sungorkin a declarat pentru BBC că informaţia a fost rezultatul unui atac al hackerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.