Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist rus, acuzat de extorcare de fonduri, eliberat de instanţă

judecator justitie

Un tribunal rus l-a pus în libertate luni pe Igor Rudnikov, redactorul-şef al unui cotidian regional cunoscut pentru anchetele sale privind corupţia elitelor locale, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Rudnikov, fondatorul şi redactorul-şef al cotidianului Novîie Koliossa din Kaliningrad, enclavă rusă la Baltica, a fost arestat în noiembrie 2017 şi acuzat de tentativă de extorcare a unui responsabil de rang înalt al forţelor de ordine locale.

Citește și: Victor Ciutacu sare în apărarea lui Liviu Dragnea! Mesaj dur pentru liderii politici

Parchetul a cerut condamnarea lui Rudnikov la 10 ani de închisoare, însă un tribunal din Sankt-Petersburg a decis să renunţe la acuzaţiile de extorcare de fonduri şi să-l condamne pe jurnalistul de 53 de ani la 550 de ore de muncă în folosul comunităţii, pentru 'abuz de putere'.

Într-un comunicat emis luni, tribunalul a anunţat că jurnalistul 'a fost pus în libertate în sala de şedinţe'.

'Credeam că justiţia va triumfa ... peste doi sau trei ani, dar nu îmi imaginam că aceasta se va putea întâmpla astăzi', a reacţionat Rudnikov.

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum și-au încasat ‘șmecheri de la USR’ bani de la stat! Cazul președintelui care ‘își căpușează partidul’

Susţinătorii săi au denunţat o înscenare, iar organizaţia Reporteri fără Frontiere l-a considerat pe Rudnikov 'victima unor represalii motivate politic'.

În iunie 2017, cotidianul său l-a acuzat pe Viktor Ledeniov, şeful filialei locale a Comitetului de anchetă rus, principalul organism responsabil cu anchetele penale, că deţine o vilă de lux nedeclarată.

Peste câteva luni, Rudnikov a fost arestat şi acuzat că i-ar fi cerut lui Ledeniov 50.000 de dolari pentru a pune capăt campaniei negative.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu iese la rampă! S-au triplat pe guvernarea ciumei rosii

Jurnalistul a respins acuzaţiile.

Punerea în libertate a lui Igor Rudnikov survine la câteva zile după deznodământul cazului unui alt jurnalist, Ivan Golunov, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie publicate pe site-ul de informaţii Meduza.

Golunov, arestat în iunie şi acuzat de trafic de droguri, a fost scos de sub urmărire şi pus în libertate după o mobilizare aproape fără precedent a societăţii civile şi presei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.