Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalistă condamnată la 2 ani de închisoare

jurnalist

Marzieh Rasouli, specialistă în artă şi cultură şi colaboratoare a publicaţiilor Shargh şi Etemad, a fost arestată împreună cu alţi jurnalişti în ianuarie 2012, o arestare condamnată de Franţa şi SUA. Ea a fost eliberată ulterior pe cauţiune în aşteptarea unui proces, care nu se ştie când a avut loc. 

Pe contul său de Twitter, ea a declarat luni că a fost condamnată pentru 'propagandă împotriva regimului şi tulburarea ordinii publice prin participare la mitinguri'.

Acuzaţia de propagandă este frecvent utilizată împotriva militanţilor societăţii civile, politicienilor şi jurnaliştilor după protestul de mare amploare provocat de realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad în 2009.

Mass-media străine care îşi difuzează programele în limba persană, precum BBC Persian, Vocea Americii şi Radio Europa Liberă/Radio Farda, sunt acuzate de Teheran că participă la 'complotul' occidental care vizează destabilizarea regimului iranian.

Preşedintele iranian Hassan Rohani, un religios moderat ales în iunie 2013, a susţinut o mai mare libertate în problemele culturale şi sociale, în special în ceea ce priveşte presa. Însă, el se confruntă cu opoziţia Autorităţii judiciare, controlată de conservatori care critică cu regularitate poziţiile considerate prea liberale ale guvenului. De la alegerea sa, trei publicaţii reformatoare au fost închise definitiv.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.