Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalista din Rusia care a protestat în direct la TV și-a aflat pedeapsa: ani grei de pușcărie și interdicție de a mai posta pe Internet

Marina Ovsiannikova

Jurnalista din Rusia care a protestat în direct la TV și-a aflat pedeapsa: ani grei de pușcărie și interdicție de a mai posta pe Internet

Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova a fost condamnată de Tribunalul din Moscova la opt ani și jumătate de închisoare, într-un caz penal în care a fost acuzată de difuzarea de informații false despre forțele armate ruse.

"Ovsyannikova a fost condamnată la închisoare pentru un termen de opt ani și șase luni, cu executarea pedepsei într-o colonie penală cu regim general", a spus instanța, informează Interfax. În plus, îi este interzis timp de patru ani să "se angajeze în activități legate de administrarea site-urilor rețelelor electronice sau de informații și telecomunicații, inclusiv Internetul".  Sentința va fi calculată din momentul detenției sale în Rusia sau al extrădării.

Ea a fost găsită vinovată de difuzarea publică cu bună știință a informațiilor false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, motivate de ură împotriva unui anumit grup social, sub masca unor rapoarte fiabile, arată sursa citată Procurorul de stat a cerut nouă ani și jumătate de închisoare, cu interdicția de a administra site-uri web timp de cinci ani.

Ce a acuzat procuratura din Moscova: „La 15 iulie 2022, Ovsyannikova a publicat un videoclip și o imagine foto pe propriul canal public înregistrat în programul de mesagerie instantanee, în care arată un poster cu text care conține informații false cu bună știință despre acțiunile militarilor Forțelor Armate ale Federației Ruse în timpul unei operațiuni militare speciale". Înregistrarea și imaginea "au fost disponibile pentru vizualizare unui număr nelimitat de persoane". În octombrie 2022, soțul lui Ovsiannikova a raportat că aceasta a scăpat din arestul la domiciliu împreună cu fiica ei. Ulterior, jurnalista a spus că se află în străinătate. Pe numele jurnalistei a fost emis un mandat de arestare în absență și a fost pusă pe lista internațională de persoane căutate în Rusia.

Context

Vă reamintim că jurnalista a intrat pe platoul de filmare şi a afişat în spatele crainicei o pancartă cu mesajul "Nu războiului! Puneţi capăt războiului! Nu daţi crezare propagandei! Aici vă mint! Ruşi sunt împotriva războiului!".

Pe reţelele de socializare a circulat şi un videoclip al jurnalistei, de 44 de ani, mamă a doi copii mici, care a numit operaţiunile de război actuale ale Rusiei împotriva Ucrainei drept "agresiune", dând vina direct pe preşedintele Vladimir Putin.

După ce a spus că îi este "foarte ruşine" să lucreze pentru Pervîi Kanal pentru că minte, ea a acuzat televiziunea de stat că "a zombificat poporul rus" şi şi-a îndemnat concetăţenii să iasă în stradă la proteste împotriva războiului în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.