Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalista Ionela Năstase spune povestea unui pacient care a pierdut lupta cu noul coronavirus, dar și cu sistemul medical românesc

Facebook
ionela nastase

Jurnalista Ionela Năstase trage un semnal de alarmă asupra modului în care a fost tratat un pacient din Târgu Jiu. Potrivit declarațiilor făcute de fiul bărbatului, acesta ar fi fost lăsat să moară după ce i-a fost refuzat tratamentul cu plasmă.

„Barbatul isi duce intr-o zi tatal bolnav la spital, află ca e vorba despre Covid 19, asistă neputincios la degradarea stării de sănatate a acestuia si solicită spitalului administrarea de plasmă convalescentă. Dar primeste un raspuns tranșant: nu se poate! De aici, totul se complica, fara logica si fara sens pentru omul care voia doar sa isi salveze tatal”, scrie juralista pe blog.

Mai mult de atât, există un material întreg în care sunt enumerate toate demersurile pe care le-a făcut bărbatul în încercarea de a-și vindeca tatăl, în timp ce se lupta cu un sistem bolnav.

Citește și: Managerul Institutului 'Marius Nasta' răspunde: de ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID?

În august 2020, bărbatul a început să se simtă rău, iar medicii de la Spitalul Județean Târgu Jiu l-au internat. Testul a ieșit pozitiv, confirmând bănuielile. Ulterior, starea bărbatului s-a agravat.

În același timp, la București se afla cel de-al doilea fiu, care avea să primească un tratament cu plasmă, tratament ce i-a fost refuzat bărbatului din Târgu Jiu pentru că spitalul nu era avizat să-l administreze. Era o procedură simplă pe care spitalul ar fi trebuit să o facă încă din aprilie. După ce a încercat să facă tot posibilul pentru a obține tratamentul pentru tată, a primit o veste cruntă. Bătrântul a pierdut lupta cu boala chiar în ziua în care spitalul a reușit să obțină avizul.

Totuși, după decesul tatălui, bărbatul din Târgu Jiu a continuat să lupte mai departe cu sistemul și a adus  un aparat de plasmafereză la Centrul de Recoltare și Transfuzie Târgu Jiu cu ajutorul lui Florin Hozoc, directorul unei companii farmaceutice din România, care a donat 18 astfel de aparate statului român.

De atunci, cei doi ii îndeamnă pe români să doneze plasmă pentru că, adesea, oamenii sunt reticenți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.