Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalista Laura Nureldin îl TRAGE DE MÂNECĂ pe Vlad Voiculescu: NU, nu toți românii se pot vaccina cu orice vaccin

Facebook
Laura Nureldin

Jurnalista Laura Nureldin îi atrage atenția ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, că nu toți românii se pot imuniza cu orice vaccin. Nureldin spune că are o serie de probleme medicale din cauza cărora riscă să facă complicații grave sau chiar leucemie dacă decide să se imunizeze cu serurile ARN.

Citește și: Experții OMS anunță că UN SFERT din populația lumii va avea probleme cu auzul în următorii ani

"Vă rog eu, încetați cu tâmpenia asta că „trebuie să faci ce vaccin e disponibil, nu să alegi”. La fel cum nu orice medicament i se potrivește oricui, nici orice vaccin nu funcționează pentru toată lumea. Mie, de pildă, serurile (nu, n-o să le numesc vaccinuri) cu ARN mesager îmi pot agrava boala autoimună pe care o am deja, îmi pot „trezi” o altă boală autoimună sau îmi pot provoca leucemie. Pentru că am un sistem imunitar hiperactiv, cu limfocite T mult mai agresive decât media. Din tot ce e pe piață acum, singurul ser pe care l-aș putea primi cu riscuri minime e cel de la Johnson. Pentru că e un vaccin produs după modelul clasic, despre care știu deja că îl tolerez fără probleme. Scuzați-mă dacă, între o potențială leucemie (de care am fost suspectă la un moment dat) și Covid, prefer să-mi asum riscul de a face o formă ușoară de C19 (zic ușoară, pentru că limfocitele mele funcționează pe modelul „pumnii mei minte nu are”). Cu siguranță nu sunt unica persoană aflată în această situație. Așadar, domnule ministru Vlad Voiculescu, poate că, măcar contra-cost, cei cu probleme de acest fel am putea ALEGE în ce fel să ne imunizăm împotriva Sars-Cov-2. Nu, nu toți avem „libertatea” de a face „la rând” vaccinuri. Pentru unii dintre noi, riscurile asociate unui vaccin nepotrivit cu profilul nostru imunitar sunt mai mari decât cele asociate bolii contra căreia ar trebui ca acel vaccin să ne imunizeze. Nu suntem toți la fel. Medicii adevărați tratează pacientul, nu boala.

LATER EDIT (și mă culc): dacă n-ai prins-o pe aia cu boala autoimună și nu știi cine sunt limfocitele T și ce au ele în fișa postului, întâi documentează-te și după aia comentează despre conspirații", scrie Nureldin pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.