Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalişti, agresaţi în timpul manifestaţiilor antirasiste din SUA (VIDEO)

BBC
sua violente minnesota

Jurnalişti care acopereau mediatic manifestaţiile din mai multe oraşe din SUA în ultimele zile ca reacţie la moartea afro-americanului George Floyd, au fost agresaţi, arestaţi sau chiar vizaţi de tiruri, atât de poliţişti, cât şi de manifestanţi, potrivit AFP relatează agerpres.

Scena cea mai mediatizată rămâne cea a reţinerii reporterului CNN, Omar Jimenez, încătuşat de poliţişti în timpul transmisiei în direct la Minneapolis vineri dimineaţă, eliberat după o oră.

 



Dar mai multe incidente au avut loc în ţară, în special la Louisville, în Kentucky, unde un poliţist antirevoltă a tras cartuşe cu gaze lacrimogene asupra unei echipe a televiziunii locale care îl filma.

"Se trage asupra noastră!", a strigat pe post Kaitlin Rust, de la canalul local WAVE 3.

La Minneapolis, o jurnalistă freelancer, Linda Tirado, a primit un glonţ de cauciuc în faţă şi a spus că nu mai vede deloc cu un ochi.

"Autorităţile locale trebuie să ordone forţelor lor de poliţie să nu mai ia pe jurnalişti drept ţinte", a cerut sâmbătă seara Comitetul de protecţie a jurnaliştilor (CPJ).

Membri ai media au fost atacaţi de asemenea de manifestanţi, ca de pildă fotograful Ian Smith, care afirmă că a fost bătut la Pittsburgh înainte ca alţi manifestanţi să intervină.

La Atlanta, sediul canalului de informare CNN a fost atacat vineri de un grup de mai multe zeci de persoane, care au aruncat o grenadă explozivă în holul unde se aflau poliţişti.

Sâmbătă dimineaţa, un jurnalist de la canalul de informare Fox News, care se afla în faţa Casei Albe, a fost hărţuit de manifestanţi şi urmărit mai multe sute de metri înainte ca poliţia să-i disperseze pe agresori.

"Dacă voi sunteţi manifestanţi, faceţi ceea ce vi se pare corect, dar nu ne împiedicaţi să ne facem munca pentru public", a cerut sâmbătă Societatea jurnaliştilor profesionişti (SPJ).

Preşedintele american Donald Trump a retrimis pe Twitter un mesaj în care explică:"Ironie a sorţii, sediul CNN a fost atacat de manifestanţi pe care canalul i-a prezentat ca nobili şi drepţi. Oops!".

După alegerea sa, şeful statului atacă frecvent media pe care o acuză de deformarea adevărului, ba chiar că ar fabrica informaţii false în scopul de a-i dăuna lui. El le-a calificat cu regularitate "inamici ai poporului", cu menţiune specială pentru CNN, ţinta sa favorită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.