Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalişti agresaţi, media luate ca ţintă, libertatea presei încălcată de către manifestanții anti-pașaport sanitar

sputnik
presa

Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor (SNJ) a condamnat duminică "atacurile la adresa libertăţii" presei în Franţa, a doua zi după noi manifestaţii împotriva paşaportului sanitar în cursul cărora mai multe media au fost "luate ca ţintă", notează AFP, potrivit Agerpres.

"Jurnalişti agresaţi, media luate ca ţintă, libertatea presei a fost din nou încălcată, sâmbătă, 31 iulie, în cursul manifestaţiilor contra paşaportului sanitar din Franţa", a denunţat SNJ într-un comunicat.

Sindicatul a "condamnat aceste atacuri asupra libertăţii de a informa şi de a fi informat, din orice parte ar veni", a adăugat documentul.

SNJ a menţionat în special violenţele de la postul de radio France Bleu din Montbéliard (est), inscripţia "colaborator" de pe fereastra sediului jurnalului Le Dauphiné Libéré la Annecy, precum şi agresiunea a doi jurnalişti angajaţi ai publicaţiei respective şi a unei echipe a agenţiei France Presse (AFP) la Paris.

AFP, subliniind "angajamentul său ferm în favoarea unor informaţii verificate, echilibrate, independente, de la faţa locului", a denunţat, de asemenea, într-un mesaj pe Twitter, duminică, acest "obstacol în calea libertăţii de informare şi integrităţii jurnaliştilor săi".

Doi videojurnalişti prezenţi pe teren au fost insultaţi şi scuipaţi de manifestanţi la plecarea unui cortegiu, obligând AFP să întrerupă acoperirea evenimentului.

Cea de-a treia sâmbătă consecutivă de manifestaţii împotriva paşaportului sanitar, care a adunat sâmbătă peste 200.000 de oameni, s-a soldat cu 72 de arestări în întreaga Franţă, potrivit Ministerului de Interne, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.