Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalişti ce realizau anchete privind Rusia, vizaţi de atacuri cibernetice

Evening Standard
GRU spionaj

Mai mulţi jurnalişti ce realizau anchete despre Serviciul de informaţii militare rus (GRU) au fost vizaţi de atacuri cibernetice extrem de sofisticate, ce par să provină dinspre Moscova, a anunţat sâmbătă serviciul de mesagerie criptată Protonmail, potrivit AFP preluat de agerpres.

Atacurile de phishing încercau să-i determine pe utilizatori să furnizeze parolele conturilor lor de Protonmail. Ele au vizat jurnalişti de la site-ul de investigaţii Bellingcat. Acesta a ajutat la identificarea agenţilor ruşi ai GRU care l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Având sediul la Geneva, Protonmail a menţionat într-un comunicat că ''probele (precum şi evaluările părţilor terţe) par să sugereze un atac de origine rusă''.

Directorul general al Protonmail, Andy Yen, a declarat că operaţiunea a fost ''una dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun atac de phishing'' la care a asistat.

Jurnalistul Christo Grozev, care a condus ancheta Bellingcat privind cazul Skripal, a afirmat că nu are niciun dubiu că GRU se află în spatele acestui atac cibernetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.