Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea cu Iohannis de la BCU! Candidatul PNL a invitat la discuții maxim 10 persoane. Presa acreditată la Palatul Cotroceni, chemată doar să stea în sală

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Discuția anunțată cu politologi, jurnaliști și formatori de opinie, de către candidatul PNL la președinție Klaus Iohannis va avea loc marți de la ora 19.00 și va permite întrebări doar din partea a 8 sau 9 persoane. Ceilalți jurnaliști pot participa doar ca public la dezbaterea de la BCU.

"Vom finaliza lucrul acest azi și vom face informarea oficială. Am pornit de la premisa pe care o știți cu toții, o dezbatere nu poate fi făcută cu 100 de oameni care adresează întrebări. Mi-aș fi dorit să putem genera un asemenea format, să existe 100-200 de jurnaliști prezenți, fiecare din dumneavoastră ar fi avut dreptul și ar fi meritat să poată să facă acest lucru. Din păcate, ideea de dezbatere presupune un cadru mai așezat, presupune un număr mai restrâns de participanți pentru că tocmai de aceea se cheamă dezbatere și nu conferință de presă maraton. S-a făcut o propunere mai amplă la început, după care am încercat să facem o selecție de analiști politici, jurnaliști, politologi, care să reprezinte toate curentele de opinie din societate sau să acoperim o plajă cât mai largă. O să vedeți lista finală și o să vă convingeți că sunt persoane care nu au parti-pris cu Klaus Iohannis, așa cum au încercat PSD la un moment dat să sugereze", a declarat Alina Gorghiu, senator PNL.

Citește și: Viorica Dăncilă îl SFIDEAZĂ pe Iohannis: Și-a adăugat Vasilica la numele de pe Facebook, după ce președintele a făcut mișto de ea

Aceasta spune că discuția va dura în jur de două ore și este organizată de PNL. Pe de altă parte, jurnaliștii acreditați pe instituția prezidențiale pot participa la eveniment, dar nu vor fi lăsați să pună întrebări.

"Înțeleg frustrarea unui jurnalist care nu poate să adreseze întrebări. Această dezbatere, dacă vrem să fie una așezată în prezența președintelui României, care-și prezintă mandatul pe care tocmai îl termină și care va face prezentarea viziunii pe care o are despre următorul mandat este foarte greu să asculți întrebări de la peste 100 de jurnaliști care vor dori să participe la această întâlnire", se justifică Gorghiu.

În sală se vor afla și studenți, echipa de campanie a PNL și consilieri prezidențiali.

Mai mult, Viorica Dăncilă este una dintre persoanele nedorite la discuția de la BCU, anunță liberalii, și asta în contextul în care prezidențiabilul PSD a spus că nu a decis dacă va merge sau nu la eveniment.

"Dumneavoastră mergeți în casa unui om care nu va invitat? Este fix un eveniment pe care PNL îl organizează. Dacă doamna Dăncilă are de gând să organizeze un eveniment, credeți-mă, nu mă îmbrac frumos ca să bat la ușă și să spun că doresc și eu să particip", spune Gorghiu.

Citește și: VIDEO Orban vorbește de o prezență mare la alegerile prezidențiale de duminică: 'Cine nu votează cu Iohannis, acceptă stilul de a conduce a PSD'

Întrebată de ce invitațiile au fost trimise nominal și nu au fost lăsate trusturile de presă să-și desemneze reprezentantul, Alina Gorghiu a afirmat: "Pentru că este, din punctul nostru de vedere, firesc să participe cei care au fost acreditați la Cotroceni cinci ani de zile. Cred că e normal ca în sală să poată fi cei care au participat activ la mandatul președintelui și cunosc ce au făcut".

Dintre cei nouă oameni, cinci sunt jurnaliști, respectiv Radu Tudor - Antena 3, Cristina Șincai - România Tv, Cristian Leonte - Pro TV, Moise Guran - Europa FM și Ion M. Ioniță - Adevărul, iar Cristian Pîrvulescu este politolog.

Printre numele vehiculate a fost și cel al Magdei Grădinaru, de la Ziare.com. Aceasta a scris, pe Facebook, că e adevărat că a fost invitată la dezbaterea cu Klaus Iohannis, însă nu s-ar duce doar „pentru a asista din sală”. Ea a mai spus că de câte ori a fost la o dezbatere "la Comisie sau la Parlamentul European, chiar daca erau intalniri off sau background information, am fost tratata ca jurnalist, al carui instrument e si intrebarea”, a scris Magda Gradinaru.

Dezbaterea cu Klaus Iohannis ar fi programată pentru ora 19.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.