Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnaliştii thailandezi protestează împotriva cenzurii

IFEX
cenzura

Peste 100 de jurnalişti şi militanţi pentru drepturile omului thailandezi s-au reunit miercuri, cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei, în centrul capitalei Bangkok pentru a protesta contra unui proiect de lege pe care îl consideră a fi o formă de cenzură prin intermediul unui consiliu de reglementare, transmite DPA, conform agerpres.

Un eveniment de marcare a Zilei mondiale a libertăţii presei este organizat anual de Asociaţiei jurnaliştilor thailandezi (TJA), dar în acest an jurnaliştii au decis să protesteze împotriva proiectului de lege care în opinia lor vizează un control mai strict ca oricând asupra media şi publicului.

Coreea de Nord a EXPLODAT, după ultima mișcare a SUA

Într-o declaraţie semnată de 30 de organizaţii media thailandeze se solicită guvernului să retragă proiectul legislativ 'întrucât el nu doar că limitează libertatea presei şi dreptul la liberă informare, dar şi încalcă principiile Constituţiei din 2017'.

Jurnaliştii thailandezi mai cer juntei sosite la putere în urma unei lovituri de stat în mai 2014 să abroge toate decretele actuale destinate să limiteze libertatea de expresie.

''Întrucât ţara continuă să trăiască în umbra dictaturii militare, presa thailandeză se află sub o presiune crescândă din cauza decretelor emise de junta ce reduc libertatea presei şi libertatea de expresie'', susţin protestatarii.

Faţă de anul trecut, Thailanda a căzut şase poziţii, până pe 142 din 180 de ţări, în clasamentul realizat pe baza indicelui privind libertatea presei în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.