Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalistul Ion Cristoiu: 'Teroristul din dec. '89 era un super om cum e și super virusul/ Va fi mai gravă psihoza'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Ion Cristoiu spune că este foarte important modul în care ne raportăm la întreaga situația generată de pandemie, pentru că se poate ajunge la o psihoză generalizată. “Paranoia a luat amploare.Un specialist a spus că e în praful din covoare”, a spus jurnalistul în emisiunea Gândurile lui Cristoiu.

Redăm idelile principale:

- Noi mai avem puțin și vom înnebuni de spaima măsurilor de precauție

- La magazin este casierița, fără mască, prin fața ei trec 1.000 de persoane care sunt la minimum jumătate de metru pentru că trebuie să pună toți cardul. Nu am auzit până acum că au căzut casierițele. Între timp, dincoace era o doamnă care făcuse o criză de nervi. Ea nu avea mască sau mănuși și zicea că de ce nu stăm la 10 metri de ea. Românii se vor îmbolnăvi de nervi.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

- Nu mai spun că atunci cînd am ajuns acasă m-am gândit...am pus mănuși apoi m-am gândit că mănușa folosită la cărucior înseamnă că am pus mâna pe chei, cum dezinfectez cheile.

- Și vedeam viruși în toată mașina, că dacă le pun în buzunar (n.r.: cheile), infectez buzunarul. Zic să le arunc direct pe masă, trebuie să mă șterg pe tălpi că virusul se ia de pe tălpi, apoi m-am gândit că cu cheia am atins haina.

- Din oră în oră vine soția, care se uită pe internet, și zice trebuie să ștergem mouse-ul. Păi nu am ieșit cu el nicărieri.

- Acum două luni era să nu dăm mâna cu o persoane că iei coronavirus sau să stai la un metru și ceva. Între timp, această paranoia a luat amploare. Aseară un specialist a spus că e în praful din covoare. Face parte dintr-o panică ce afectează sigurannța națională

Citește și: Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus

- În momemtul în care virusul este în palmă, în aer, pe covor, este teroristul din Decembrie 1989, se ajunge la o paralizare. E din ăsta care merge pe jos, se ia pe talpă, se uită pe fereastră, omoară, nu trebuie să relaxeze măsurile, am înțeles că aceste semnale cu morți fac parte din nevoia de a sta în casă, sunt de acord, dar se depășește și se crează imaginea unui super-virus.

- Și teroristul din decembrie 1989 ne ținea în case ca și acuma. Era un super om cum e și super virusul. Erau mărturii că un terorist a fost adus grav rănit și s-a vindecat rapid. Că l-au legat cu lanțuri și s-a vindecat, s-a încordat, a rupt lanțurile și nu l-au putut opri.

- Am marele noroc că am studiat psihoza din decembrie. Pericolul este real, dar cred că e o psihoză care s-a creat și va fi de 100 de ori mai gravă decât pericolul reprezentat de coronavirus

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.