Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția intervine în alegerile din SUA. Suporterii lui Trump au primit interdicții

election sua alegeri

Un judecător din statul Ohio a ordonat vineri staffului de campanie al lui Donald Trump să se abţină de la intimidarea alegătorilor, informează Reuters. Sentinţa interzice hărţuirea celor care ies de la vot, la alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, când suporterii candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite intenţionau să organizeze "sondaje de opinie", întrebând alegătorii cu cine au votat, relatează Agerpres

Vezi și: Dragoș Pîslaru, prima REACȚIE pentru formularea 'trântorii din sistem care stau și lâncezesc'

Vezi și: Reacția primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, după ce DNA a întors decizia: 'Mă adresez CEDO'

De asemenea, se interzice hărţuirea verbală şi fotografierea alegătorilor în apropierea secţiilor de votare. Decizia este valabilă în egală măsură şi pentru Partidul Democrat şi pentru cei care o susţin pe candidata democrată Hillary Clinton. 

La sfârşitul lui octombrie, oficialităţi din Partidul Democrat l-au dat în judecată pe Trump pentru hărţuirea alegătorilor minoritari, în şase state, printre care Pennsylvania, Nevada, Arizona şi Ohio, unde nu este clar cine va obţine victoria. Republicanii intenţionau să monitorizeze alegerile, iar democraţii au reclamat acest demers instanţelor judecătoreşti ca pe o campanie de voluntariat pentru intimidarea alegătorilor, care ar contraveni unei legi din 1965 privind dreptul la vot şi unei legi din 1871 împotriva organizaţiei rasiste Ku Klux Klan. Sentinţa de vineri permite monitorizarea de către voluntari instruiţi corespunzător, dar nu şi de către suporteri ai lui Trump independenţi de Partidul Republican. 

Trump a afirmat în repetate rânduri, în timpul campaniei, că alegerile sunt "aranjate". El a făcut apel la susţinătorii săi să fie vigilenţi, în special în oraşe ca Philadelphia şi St. Louis, unde minorităţile au o pondere însemnată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.