Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția spulberă planurile ambițioase ale lui Donald Trump - Proiect controversat, promis în campania din 2016, lăsat fără bani

Instagram
Donald Trump

Curtea de Apel a celui de-al Nouălea Circuit din SUA a menținut miercuri decizia unei instanțe inferioare privind suspendarea utilizării de fonduri ale Departamentului Apărării pentru construirea zidului la frontiera cu Mexicul, informează agenția The Associated Press, conform Mediafax.

Decizia constituie un regres major pentru planurile ambițioase ale președintelui Donald Trump de finanţare a proiectului zidului la frontiera cu Mexicul. La începutul anului, Donald Trump a cerut 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016, dar Congresul, după blocarea activității guvernamentale timp de 35 de zile, a aprobat doar alocarea a 1,4 miliarde de dolari. În contextul în care Congresul a refuzat să aloce fondurile cerute de Donald Trump, preşedintele a decis să catalogheze situaţia de la frontieră drept urgenţă naţională, pentru a putea utiliza fonduri speciale de la Pentagon.

ALERTĂ - Criminalul din Făget, prins de polițiști. Unde a fost depistat

Dar în luna mai, judecătorul districtual Haywood Gilliam Jr. of Oakland a hotărât că Administrația Donald Trump nu poate folosi fonduri ale Pentagonului pentru construcția zidului, iar decizia acestuia a fost menținută de judecătorii Curții de Apel a celui de-al Nouălea Circuit.

"«Controlul» absolut al Congresului asupra cheltuielilor federale - chiar și atunci când acest control poate să stânjenească dorințele puterii executive în privința inițiativelor pe care le consideră importante - nu este o eroare în sistemul nostru constituțional. Este o caracteristică a acestui sistem și este una esențială ", a afirmat judecătorul Haywood Gilliam Jr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.