Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JUSTICE LEAKS, episodul 4 | Când procurorul general devine 'duduie cu intelect redus' pentru procurorii din subordine

rpnalaw.com
justitie subteran ochi

După o pauză de o lună, continuăm publicarea imaginilor cu postări și comentarii controversate de pe grupul de Facebook „Forumul magistraților”, grup așa-zis secret, cu aproximativ 2000 de membri.

Primele trei episoade ale serialului „Justice leaks”, publicate la finalul lunii martie, au generat dezbateri aprinse în sistemul judiciar, au dus la deschiderea unor dosare de cercetare disciplinară, la pachet cu solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a unor judecători. La rândul lor, magistrații care au apărut în imaginile publicate de STIRIPESURSE.RO au denunțat un atac la propria libertate de exprimare, înțeleasă de aceștia, se pare, ca un drept de a face politică, de a-și da cu părere despre dosare în curs de soluționare și de a-și jigni colegii. Deși în toată lumea există precedente care arată că grupurile de Facebook, oricât de „secrete” s-ar dori, nu sunt corespondență privată, magistrații vizați nu s-au ferit să lanseze și amenințări la adresa colegilor care au furnizat imaginile și chiar a jurnaliștilor care le-au publicat. În timp ce își susțineau propria libertate de exprimare, magistrații se luptau împotriva libertății presei. Nu au lipsit nici scrisorile „de informare” adresate ambasadelor, nici intervenția ministrului Justiției, „întâmplător” chiar favoritul magistraților cercetați disciplinar.

JUSTICE LEAKS, episodul 1

JUSTICE LEAKS, episodul 2

JUSTICE LEAKS, episodul 3

Reacții există însă și din partea magistraților revoltați de conduita unor colegi de pe „Forumul magistraților”. Astfel, la redacția STIRIPESURSE.RO continuă să sosească imagini cu mesajele magistraților de pe forum. Multe dintre aceste mesaje depășesc evident limita dintre exercitarea libertății de exprimare și calomnie. În prim-plan se află „Caius Marcius”, despre care există deja mai multe dovezi că ar fi procurorul militar Bogdan Pîrlog, copreședintele Asociației Inițiativa pentru Justiție. Acesta duce un adevărat război pe forum cu procurorul general Gabriela Scutea. Nimeni nu mă poate bănui de vreo simpatie față de Gabriela Scutea, fiind unul dintre puținii jurnaliști care a criticat numirea sa în februarie 2020, ceea ce mi-a adus și un „linșaj” ca la carte la anumite televiziuni.  Nu comentăm aici argumentele magistraților de pe forum sau lipsa lor. Ceea ce ne-a convins să publicăm încă un episod din „Justice leaks” a fost forma aleasă de anumiți magistrați pentru a-și exprima opiniile, dincolo de orice obligație de rezervă.

Caius Marcius recunoaște că este Bogdan Pîrlog

content-image

content-image

Gabriela Scutea - „duduie cu intelect redus”

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Scutea, criticată pentru că a votat pentru apărarea independenței Adinei Florea (SIIJ)

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Dezbateri pe marginea unui dosar în curs de soluționare

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Valeriu Matei, despre care unii magistrați susțin că ar fi contul folosit de Camelia Bogdan, se arată interesată de interceptarea conversațiilor private. O lămurește Alexandra Lăncrănjan, celebra „procuroare a lui Dragnea”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.