Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justificarea șefei DIICOT după plimbarea de la Paris: Ce am făcut, am tras pe nas? / AUDIO

Udrea-Bica

Alina Bica nu vede nimic ciudat la faptul că ea, ca procuror-șef al DIICOT, și-a petrecut un week-end cu un lider de partid politic, Elena Udrea, la Paris. Bica a avut niște replici incredibile pentru Jurnalul TVR: Ce am făcut, am tras pe nas? Am apărut în poziții dezonalte?, a întrebat procurorul DIICOT reporterul care a sunat-o.

”Nu comentez e o chestiune privată. Nu e cazul. Bănuiesc că înregistrați convorbirea…În ce poze am apărut? Nu aveți prieteni, nu ieșiți în week-end? Am apărut în poziții dezolante? Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut? Nu aveți prieteni, nu ieșiți în weekend-uri? Locuiți numai în casă? În ce poziții am apărut? Vreunul dintre acele documente are semnătura mea? Am apărut pe stradă. E vreo problemă că am apărut cu domana Udrea? Poziția publică a doamnei Udrea e una, chestiunea privată e alta.

Ați văzut vreo chitanță cu numele meu? Acele documente au semnătura mea, că sunt facturi?”, a spus Bica pentru TVR.

AICI ascultați înregistrarea audio


Record music and voice >> Însă, televiziunea publică a refuzat să difuzeze această înregistrare audio prezentată de Adelin Petrișor pe site-ul său. Motivul: Bica a spus că nu știa că este înregistrată, deși chiar ea afirmă, la începutul discuției, că bănuiește că este înregistrată.

”Decizia editorială a fost să se difuzeze înregistrarea. Ulterior, purtătorul de cuvânt de la DIICOT a mai sunat un reporter din redacție, tot fără rezultat. Andreea, reporterul care a făcut înregistrarea, a primit și un email în care i se spunea că prima discuție a fost “amicală”. Într-un final, i-a sunat telefonul și directorului Departamentului Știri, Claudiu Lucaci. Nu știu cu cine a vorbit, însă el a considerat că deontologic este să ascultăm rugămințile procurorului-șef DIICOT și că Andreea trebuie să o sune din nou pe Alina Bica și să facă un alt interviu. Eu am postat aici prima înregistrare pentru că, spre deosebire de șeful meu direct, am considerat că e relevantă din punct de vedere jurnalistic și că a fost făcută cu respectarea tuturor normelor deontologice. Andreea s-a prezentat și a fost întreruptă chiar când încerca să-i spună că dorește o declarație. De asemenea, doamna procuror-șef a dovedit că era conștientă că dicuția nu e “off the record.”, scrie Petrișor pe http://www.adelin-petrisor.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.