Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justificarea PSD pentru salvarea inca unui deputat de la arest: Unora le-a ajuns!

Neacsu

Deputatul PSD Ion Ochi a fost scapat miercuri de colegii parlamentari de la arestul preventiv. Liderul grupului PSD Marian Neacsu a declarat ca modul in care deputatul Ochi si-a sustinut cauza a fost determinant pentru decizia finala a deputatilor, chiar daca grupul PSD hotarase sa se acorde un vot pentru arestare. Neacsu a tras concluzia ca probabil multor parlamentari 'le-a ajuns' cu astfel de proceduri.

"Cred ca si de asta data modalitatea in care domnul deputat Ochi si-a sustinut cauza in fata colegilor mei a fost determinanta. Dispozitiile pe care noi le-am dat la grupul parlamentar au fost ca de fiecare data de adoptare a cererii de arestare preventiva. Eu am votat pentru. De unde au iesit celelalte voturi, mi-e greu sa ma pronunt in momentul acesta.

Cred ca votul a fost destul de impartit", a spus Marian Neacsu.

Intrebat daca se asteapta sa se spuna din nou ca se face scut in jurul celor cu probleme in Justitie si ca presedintele Klaus Iohannis 'sa ii traga din nou de urechi', Neacsu a raspuns: "Sunt sigur de asta, regret ca suntem intr-o astfel de situatie. (...) Nu vreau sa se inteleaga ca Parlamentul are ceva de impartit cu cineva (n.r. DNA).

Este o chestiune care i-a privit pe fiecare dintre colegii parlamentari. Nu e o abordare care sa urmareasca un anumit scop al unei colectivitati. Este un demers individual al fiecaruia. Nu stiu daca s-au inmultit sau nu (n.r. cazurile). Si solicitarile s-au inmultit pe masura. Si banuiesc ca in aceasta logica aritmetica lucrurile se intampla ca atare", a mai spus Neacsu.

Liderul grupului PSD a mai spus ca el considera ca modul in care a votat Comisia Juridica este mai corect decat modul in care a votat plenul.

"In opinia mea am respectat punctul de vedere al Comisei Juridice pentru ca evident acolo sunt juristi si au avut acces la dosar. Opinez ca punctul lor de vedere reflecta mai degraba adevarul. Raportul fiind de admitere. Eu sunt un parlamentar si am votat in favoarea solicitarii", a mai spus Neacsu.

Intrebarile inocmode au continuat pentru Neacsu:

- In ianuarie s-a decis la Sinaia la Comitetul Executiv PSD ca se da curs tuturor cererilor  justitiei ...

Nu se scapa din vedere acest lucru. Noi am avut in discutia sedintei de grup de luni aceasta tema, colegul nostru a incercat sa ne explice cateva argumente juridice, la un moment dat in timpul expozeului l-am oprit ca anumite lucruri nu sunt de natura sa ne fie cunoscute noua ca nu suntem organ jurisdictional si am recomandat sa votam in favoarea solicitarii Procurorului General.

- ati scapat de sub control colegii?

A arunca anatema catre un singur grup parlamentar e facil. E adevarat e cel mai numeros, dar aritmetica asta e destul de discutabila. Opinez ca au fost colegi din toate grupurile parlamentare. O buna parte dintre colegii parlamentari au retineri cand este vorba de astfel de categorii de voturi.

I-am recomandat colegului meu luni sa mearga in instanta sa isi dovedeasca nevinovatia si nu in Parlament.

- i-ati sugerat demisia?

Domnia sa a facut o astfel de intrebare. Demisia e un act unilateral, nu pot sa imi permit sa fac o astfel de precizare. Eu i-am recomandat sa faca ce crede ca e mai bine pentru domnia sa.

- va fi marginalizat?

Sa il marginalizam sa ce? Sa il batem cu pietre?

- se incalca cam des decizia de la Sinaia

Ce va face sa credeti ca este vorba efectiv de parlamentarii PSD. Eu am serioase rezerve.

Eu n-am remarcat ca nu doar colegii mei au  retinere (...) fata de noianu asta de procedur. In momentul in care au venit numai pentru un singur parlamentar vreo 7 sau 8 cereri de arestare preventiva. Am stat pana la 1 noaptea dar e posibil ca unora dintre colegii nostri sa le fi ajuns lucrul asta, mie nu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.