Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau avertizează - Canada 'nu va ceda' în faţa Chinei

National Post
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a avertizat miercuri că ţara sa ''nu va ceda'' în faţa Chinei, în timp ce cele două ţări trec printr-o criză diplomatică gravă de la arestarea directoarei financiare a companiei chineze Huawei, la începutul lui decembrie, la Vancouver, relatează AFP potrivit Agerpres.

Trudeau a cerut, de asemenea, autorităţilor chineze să manifeste reţinere faţă de manifestanţii din Hong Kong, în timp ce Beijingul a cerut autorităţilor de la Ottawa să înceteze să se amestece în problemele interne chineze.

''Trebuie să recunoaştem că China este o putere în expansiune, care caută tot mai mult să-şi stabilească locul pe scena internaţională'', a declarat Trudeau într-un discurs rostit în faţa Consiliului pentru relaţii internaţionale din Montreal (CORIM), precizând că cetăţenii canadieni vor fi apăraţi mereu precum şi interesele lor.

''De foarte mult timp, tratăm direct şi cu succes cu partenerii mai importanţi. Nu dorim escaladare, dar nici nu vom mai renunţa'', a subliniat Trudeau.

Canada se află într-o dispută diplomatică cu China de la reţinerea în decembrie a directoarei financiare a gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor Huawei, Meng Wanzhou, în baza unui mandat de reţinere emis de SUA.

La scurt timp după arestarea lui Meng la Vancouver, China a reţinut doi cetăţeni canadieni, care nu au fost încă eliberaţi. China a blocat de asemenea importurile unor mărfuri canadiene

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.