Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau, premierul Canadei, va efectua o vizită în capitala Letoniei, înainte de summitul NATO

National Post
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau va efectua o vizită în Letonia în 9 şi 10 iulie, înainte de a participa la summitul NATO, preconizat pentru 11-12 iulie la Bruxelles, a anunţat marţi serviciul său de presă, citat de France Presse, informează Agerpres.

În plus la întâlnirile pe care le va avea în capitala letonă Riga, unde va fi primit de preşedintele ţării gazdă, Raimonds Vejonis, şi va purta discuţii cu omologul său leton Maris Kucinskis, Trudeau urmează să viziteze grupul tactic multinaţional de prezenţă avansată consolidată a NATO în Letonia, condus de Canada.

Acest grup tactic "joacă un rol-cheie în eforturile depuse de Canada, împreună cu aliaţii şi ţările partenere, pentru a menţine stabilitatea şi securitatea în Europa Centrala şi de Est", se precizează într-un comunicat.

Vezi și: SCANDAL în Parlamentul European: O grevă a interpreţilor, susţinută de unii eurodeputaţi, a stârnit nemulţumirea lui Juncker (VIDEO)

Canada conduce grupul tactic multinaţional leton de prezenţă avansată consolidată a NATO şi a desfăşurat circa 450 de militari în cadrul acestei operaţiuni denumite "Reasigurare".

Aceasta este cea mai importantă prezenţă militară susţinută a Canadei în Europa în mai mult de un deceniu.

Totodată, aceasta va fi prima vizită bilaterală efectuată de un şef de guvern canadian în Letonia, a precizat biroul premierului de la Ottawa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.