Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Justin Trudeau: 'Războiul din Ucraina ne obligă să ne intensificăm cu toții cheltuielile pentru apărare'

Agerpres - Reuters
Justin Trudeau

"După decenii de pace, războiul Rusiei în Ucraina ne obligă să ne intensificăm cu toții cheltuielile pentru apărare", a declarat premierul canadian Justin Trudeau în cadrul unei conferințe de presă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a avut ocazia să vadă îndeaproape apărarea - și cultura - nordică a Canadei, în timpul unei vizite în Arctica, o regiune în care concurența geopolitică se intensifică.

Însoțit de prim-ministrul Justin Trudeau, Jens Stoltenberg a vizitat o stație radar a Sistemului de avertizare a Nordului din Cambridge Bay, Nunavut - parte a unui sistem care urmează să fie modernizat în cadrul unei renovări de mai multe miliarde de dolari a NORAD, sistemul nord-american de apărare aeriană.

Premierul canadian a declarat, de asemenea, faptul că "este clar pentru cercetători și experți militari că schimbările climatice sunt un factor de multiplicare a riscurilor, având în vedere că riscul de conflict militar la nivel global este în creștere".

Stoltenberg a primit o informare completă privind securitatea din partea comandantului militar suprem al Canadei, generalul Wayne Eyre, informează cbc.ca.

De asemenea, el a urmărit soldații canadieni - și trupe din alte câteva țări aliate - luând parte la exercițiul militar anual nordic al Canadei, cunoscut sub numele de Operațiunea Nanook.

Ceremonia i-a reamintit liderului politic de vârf al NATO că oamenii care locuiesc în nordul Canadei au rădăcini profunde care se extind dincolo de tensiunile internaționale care l-au adus acolo - un aspect pe care Trudeau l-a subliniat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.