Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia americană refuză cererea de cetăţenie din partea unei tinere jihadiste născute în SUA

femeie Statul Islamic

Justiţia americană a refuzat joi cererea de cetăţenie formulată de o tânără jihadistă deţinută în nord-estul Siriei, a cărei întoarcere în SUA nu este dorită de preşedintele Donald Trump, a anunţat avocatul acesteia, informează AFP.

"Suntem dezamăgiţi şi în dezacord cu decizia, însă acesta nu este sfârşitul opţiunilor legale pentru clienta noastră", a adăugat Christina Jump, într-un comunicat.

Hoda Muthana s-a născut în urmă cu 25 de ani în SUA într-o familie de origine yemenită, însă se află în incertitudine juridică dat fiind statutul de diplomat al tatălui ei la acea dată. Conform Washingtonului, copiii de diplomaţi născuţi în SUA în timp ce părinţii lor sunt la post nu primesc automat cetăţenia americană, potrivit unei legi în vigoare.

În 2014, ea s-a alăturat grupării Stat Islamic (SI), după ce s-a radicalizat online. Căsătorită cu trei combatanţi ai SI, toţi ucişi, Hoda Muthana a participat activ la propaganda SI sub pseudonimul "Oum Djihad", potrivit organizaţiei Counter Extremism Project.

Ea a îndemnat la "vărsare de sânge american" şi i-a felicitat pe autorii atentatului din ianuarie 2015 împotriva săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

În ianuarie 2019, ea s-a predat kurzilor împreună cu fiul ei de doi ani şi de atunci trăieşte într-o tabără de refugiaţi în nord-estul sirian.

Jurând că a abandonat ideologia grupării ultraradicale, ea cere de atunci să revină în SUA, dar se loveşte de veto-ul impus de preşedintele Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.