Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia boliviană îi interzice definitiv lui Evo Morales să candideze pentru Senat

www.operationworld.org
bolivia

Justiţia a confirmat luni interdicţia aplicată fostului preşedinte bolivian Evo Morales, refugiat în Argentina, de a candida pentru Senat la viitoarele alegeri, compromiţând revenirea lui în politică după demisia din noiembrie, notează AFP preluat de agerpres.

Ministrul bolivian al justiţiei, Alvaro Coimbra, a scris într-un mesaj pe Twitter "urgent Evo Morales oprit", imediat după ce Curtea Constituţională a confirmat decizia Tribunalului Suprem Electoral (TSE) de a refuza candidatura lui Morales.

Fostul preşedinte din perioada 2006-1019 dorea să obţină anularea deciziei instanţei electorale supreme care i-a interzis în februarie să se prezinte la alegeri în regiunea centrală Cochabamba unde nu locuieşte.

Bolivia traversează o criză post-electorală după alegerile prezidenţiale din octombrie 2019. Evo Morales s-a proclamat învingător la prezidenţiale pentru al patrulea mandat, dar opoziţia l-a acuzat de fraudă.

După mai multe săptămâni de manifestaţii, şeful statului a demisionat şi a fugit din Bolivia, părăsit de poliţie şi armată. Iniţial s-a refugiat în Mexic, apoi în Argentina şi în ţară a fost numit un guvern de tranziţie.

Evo Morales, 60 de ani, urmărit în Bolivia pentru "răzvrătire şi terorism" şi alte plângeri, printre care presupuse relaţii cu minore, nu va putea candida din nou la preşedinţie.

La alegerile generale de la 18 octombrie, amânate de trei ori din cauza pandemiei, urmează să fie aleşi preşedintele şi vicepreşedintele ţării, precum şi 36 de senatori şi 120 de deputaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.