Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția chineză se mișcă repede - Un bărbat a fost excutat la șase luni după ce a ucis doi voluntari la o barieră anti-COVID-19

pluton executie antena3.ro

Un bărbat a fost executat joi în sud-vestul Chinei pentru uciderea, în februarie, a doi voluntari care făceau de pază la o barieră anti-COVID-19, a anunţat Curtea Supremă chineză, informează AFP potrivit Agerpres.

Ma Jianguo a fost condamnat la moarte pe 1 martie de un tribunal din provincia Yunnan, a informat Curtea Supremă pe reţelele sociale.

El a fost găsit vinovat de dublă omucidere, pe 6 februarie, a unor voluntari ce supravegheau intrarea într-un sat în perioada de restricţionare a deplasărilor din cauza epidemiei.

Ma Jianguo, în vârstă de 24 de ani potrivit mass-media chineze, se afla la volanul unui autoturism atunci când a izbucnit o dispută între pasagerii săi şi voluntarii care le interziceau să intre în sat.

Victimele au fost înjunghiate de mai multe ori în abdomen, potrivit Curţii Supreme.

Condamnatul mai fusese închis pentru răniri intenţionate, potrivit aceleiaşi surse.

China a luat măsuri radicale pentru a combate noul tip de coronavirus, apărut în provincia centrală Hubei la sfârşitul anului trecut, aminteşte AFP. Capitala provinciei, Wuhan, a fost plasată în carantină începând cu 23 ianuarie pentru două luni şi jumătate.

În paralel, pe întreg teritoriul Chinei au fost impuse restricţii de circulaţie. De atunci, sute de persoane au fost urmărite pentru încălcarea acestor reglementări, dar şi pentru răspândirea de zvonuri sau pentru că au ascuns faptul că erau contaminate.

Executarea lui Ma Jianguo este prima care a fost raportată ca având legătură cu o infracţiune corelată cu pandemia.

China nu publică numărul de execuţii care au loc în fiecare an în ţară, însă organizaţii pentru apărarea drepturilor omului îl evaluează la mai multe mii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.