Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția germană a pus capăt procesului împotriva șefilor Volkswagen. Dieselgate se încheie cu plata voluntară a 9 milioane de euro către statul german

Das Auto
volkswagen

Justiţia germană a pus capăt, contra unei plăţi de nouă milioane de euro, unei proceduri pentru manipularea pieţelor financiare legată de "Dieselgate", care îi viza pe directorul firmei Volkswagen, Herbert Diess, şi pe preşedintele consiliului de supraveghere, Hans Dieter Pötsch, a anunţat marţi constructorul german, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: România a RATAT un acord cu Bulgaria și Grecia privind turismul. Ministrul Economiei: Cred că cetăţenii români vor prefera în acest an turismul românesc

"Consiliul de supraveghere salută încheierea procedurii" Parchetului din Brunswick (Nord) vizându-i pe cei doi manageri cu rang înalt ai grupului auto Volkswagen AG, care erau din septembrie 2019 în anticamera unui proces în cadrul scandalului motoarelor diesel programate fraudulos, a indicat un purtător de cuvânt.

Grupul a acceptat să preia plata, deoarece nu a identificat "încălcarea datoriilor faţă de întreprindere" din partea lui Diess şi Pötsch, care au fost acuzaţi că i-au informat prea târziu pe investitori despre manipularea emisiilor la maşinile cu motoare diesel.

"Consilierii juridici şi reprezentanţii întreprinderii sunt de părere că acuzaţiile împotriva lui Diess şi Pötsch sunt fără fundament", a precizat grupul.

"Este în interesul grupului să pună capăt acestor proceduri", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vezi și: ÎPS Pimen a murit: Biografia unui ierarh unic în Biserica Ortodoxă Română

La sfârşitul lui septembrie, Parchetul i-au acuzat pe cei doi şefi ai grupului auto Volkswagen AG de "manipularea bursei", alături de fostul director general Martin Winterkorn, trimis deja în judecată pentru "fraudă agravată".

Acordul nu îl acoperă pe fostul director general ai cărui avocaţi, solicitaţi de AFP, nu au răspuns deocamdată.

Pötsch rămâne vizat de o anchetă a parchetului din Stuttgart pentru manipularea bursei. Fostul patron al mărcii Audi Rupert Stadler aşteaptă şi el un proces.

Scandalul a izbucnit în septembrie 2015 când Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.