Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia iraniană a condamnat doi bărbaţi şi o femeie să-şi piardă un ochi

radiochisinau.md
barbat ochi

Justiţia iraniană a condamnat doi bărbaţi şi o femeie să-şi piardă un ochi aplicând legea talionului, după ce i-a declarat vinovaţi că au provocat victimelor lor pierderea vederii la un ochi, a informat marţi un ziar local, citat de France Presse.

Cei trei iranieni au fost "condamnaţi să-şi piardă un ochi în temeiul legii talionului în trei cazuri separate", a anunţat Hamshahri, cotidianul primăriei din Teheran, fără a preciza data sentinţelor.

Legea talionului se aplică cel mai adesea în Iran în cazuri de crimă şi familia victimei trebuie să o ceară în mod expres, potrivit Agerpres.ro.

Într-un prim caz, o tânără a aruncat acid peste vecina ei care şi-a pierdut ochiul în urma unei certe în 2011, potrivit ziarului. Ea a fost condamnată să-şi piardă ochiul drept, la închisoare şi o amendă, verdict confirmat de Curtea Supremă.

În al doilea caz, un bărbat a înjunghiat în 2017 o rudă care şi-a pierdut un ochi.

Iar în al treilea, un bărbat a tras în 2018 cu o puşcă de vânătoare într-un prieten care şi-a pierdut vederea la ochiul stâng.

Potrivit Hamshahri, "aceste dosare au fost înaintate parchetului penal din Teheran pentru pregătirea aplicării pedepsei".

Amnesty International şi numeroase organizaţii pentru drepturile omului au denunţat în mod repetat acest tip de pedeapsă ca fiind crud şi echivalent cu tortura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.