Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia iraniană ANULEAZĂ pedeapsa cu moartea pentru şase tineri

Justiţia iraniană a anulat pedeapsa cu moartea în cazul a şase tineri condamnaţi pentru o crimă comisă când erau încă minori, a anunţat joi cotidianul reformator Shahrvand, informează AFP, potrivit agerpres.

"Parchetul a cerut anularea pedepsei cu moartea pentru zece persoane, conform articolului 91 al Legii penale islamice, iar şase cereri au fost acceptate şi pedeapsa cu moartea a fost respinsă în ceea ce-i priveşte", a declarat Abbas Jafari Dolatabadi, procurorul general al Teheranului.

Citeşte şi: Avocaţii preşedintei sud-coreene RESPING interogarea

Potrivit legii, atunci când un minor care comite o crimă nu înţelege "natura" crimei sale el nu este condamnat la moarte, ci trebuie doar să plătească "preţul sângelui" (diyeh) familiei victimei.

În Iran, minorii care au comis o crimă pot fi condamnaţi la moarte, însă spânzurarea este aplicată doar când tânărul împlineşte vârsta de 18 ani. Noua lege, adoptată în urmă cu trei ani, permite neaplicarea condamnării cu moartea.

Dolatabadi nu a precizat care va fi soarta celorlalţi patru tineri.

Organizaţiile internaţionale pentru apărarea drepturilor omului, dar şi organizaţiile neguvernamentale iraniene, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile cer regulat justiţiei iraniene să nu execute tineri condamnaţi la moarte pentru crime comise pe când erau minori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.