Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia, lovită de COVID-19. Un tribunal anunţă că îşi restrânge activitatea

medpagetoday.com
justitie masca

Se înregistrează tot mai multe cazuri de COVID-19 în instanţe şi parchete. Luni, Tribunalul Argeş a luat decizia de a-şi restrânge activitatea, ca urmare a depistării a nu mai puţin de 13 cazuri de infectare în rândul angajaţilor.

Luni, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor s-a hotărât, cu majoritate, restrângerea activităţii în perioada 24 noiembrie – 08 decembrie 2020, inclusiv, timp în care vor fi soluţionate doar cauzele urgente, transmite jurnaluldearges.ro.

În cadrul instanţei, în prezent, există 13 cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul personalului instanţei –  1 judecător, 7 grefieri, 1 specialist IT, 1 funcţionar public, 2 personal conex, 1 personal contractual.

Având în vedere situaţia existentă, la data de 16 noiembrie 2020 s-a procedat la dezinfectarea întregii instanţe, cu firmă specializată, cu substanţe specifice în combaterea COVID-19.

De asemenea, la data 19 noiembrie 2020 s-a procedat la testarea personalului instanţei, în urma unui contract de prestării servicii, prin intermediul unei clinici medicale de profil.

În acelaşi timp a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică Argeş, cu privire la situaţia epidemiologică existentă şi pentru comunicarea măsurilor suplimentare ce se impun în scopul prevenirii şi asigurării unui climat de securitate sanitară pentru personal instituţiei şi pentru justiţiabili.

Prin Decizia nr. 28/20.11.2020 emisă de preşedintele instanţei s-a dispus prelungirea sistării activităţii cu publicul la compartimentul Arhivă-Registratură, pentru perioada 23 noiembrie – 4 decembrie 2020, iar în funcţie de situaţia epidemiologică la zi, măsura urmând a fi reevaluată, toate operaţiunile urmând a se desfăşura on-line, prin poștă, fax sau alte mijloace de comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.