Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia suedeză a condamnat încă trei tineri la pedepse cu închisoarea pentru incidentele violente produse în preajma Paştelui

Agerpres
suedia steag drapel

Justiţia suedeză a condamnat joi încă trei tineri la pedepse cu închisoarea în urma incidentelor violente produse în preajma Paştelui în acest an, transmite dpa.

Tribunalul districtual din Linköping (sud) i-a condamnat joi pe cei trei inculpaţi, cu vârste între 19 şi 26 de ani, la pedepse cuprinse între doi ani şi jumătate şi patru ani de detenţie pentru atacarea şi împiedicarea forţelor de poliţie să-şi îndeplinească atribuţiile în acest oraş în ziua de 17 aprilie. Acesta a fost un caz de sabotare a muncii poliţiei, a decis tribunalul.

În preajma Paştelui, în Suedia au avut loc în mai multe locuri din ţară revolte, legate de manifestaţii organizate sau plănuite de un extremist de dreapta danez cunoscut pentru arderea Coranului.

Reacţiile violente au fost îndreptate mai ales împotriva poliţiştilor locali, asupra cărora s-a aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov. De asemenea, au fost incendiate maşini de poliţie şi tomberoane. Mai mulţi poliţişti au fost răniţi, potrivit Agerpres.ro.

Verdictele de joi sunt primele în cazul revoltelor de la Linköping. Anterior, câţiva bărbaţi din Örebro, oraş situat la mai puţin de 200 km vest de Stockholm, au fost condamnaţi la câţiva ani de închisoare pentru un incident similar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.