Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății explică în instanță cine este vinovat pentru achizițiile inutile de vaccinuri împotriva COVID

Agerpres - Reuters
vaccinuri

Ministerul Sănătății va trebui să dea explicații în instanță, în privința achizițiilor de vaccinuri anti-COVID, într-un proces deschis de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Primul termen va avea loc pe 27 octombrie, la Tribunalul București.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Ministerului Sănătății încă din luna mai să renegocieze contractele și să spună cine sunt persoanele responsabile cu evaluarea şi semnatare pentru cumpărarea unui număr uriaş de doze, însă ministerul s-a eschivat și chiar a mințit în documentele oficiale de răspuns.

„Ministerul nu a dat curs solicitărilor FACIAS, ascunzând aceste informații si sustinand ca aceste contracte nu există.

FACIAS a sesizat, în luna iulie, DNA în privința contractelor de achiziție pentru vaccinuri împotriva COVID-19, după ce funcționari din Ministerul Sănătății au transmis deliberat informații false. Aceștia au atestat împrejurări nereale privind inexistența acestor contracte, consecutiv acțiunii de includere a informațiilor despre aceste contracte în categoria celor clasificate/confidențiale, în scopul ascunderii încălcării legii de către oficialii care au încheiat respectivele contracte păguboase pentru statul român.

România s-a angajat să cumpere un număr foarte mare de doze, aprox. 100 de milioane, fara a tine cont de nevoile reale. Mai puțin de 20% dintre acesta au fost folosite,  iar acum suntem în situația în care milioane dintre aceste doze au expirat sau vor expira curand, sau vor ajunge sa nu fie niciodată folosite.

Numai în acest an sunt așteptate să sosească ÎNCĂ 20 de milioane de doze, iar asta în contextul în care, potrivit informațiilor oficiale oferite de Ministerul Sănătății, IN PREZENT în depozite EXISTA DEJA alte 7 milioane de doze. Și, să nu uităm, România a vândut sau donat deja aproape 6 milioane de doze. La fel, milioane de doze au expirat deja în depozitele producătorilor, iar pentru distrugerea acestora tot romanii trebuie să plătească”, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.