Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juventus a început procedura de ieşire din Super Liga Europeană

Juventus

Juventus Torino a anunţat, într-un comunicat de presă publicat joi seară, că a început procedura de retragere din Super Liga Europeană. Totuşi, clubul italian aşteaptă acordul grupărilor implicate în proiect, printre care se numără Barcelona şi Real Madrid, potrivit news.ro.

Anunţul vine la o lună după ce Juventus le-a informat pe Real Madrid şi Barça de intenţia de a părăsi proiectul Super Ligii. Clubul italian a invocat "divergenţe în ceea ce priveşte interpretarea acordurilor aplicabile" proiectului Superligii.

Cu toate acestea, această ieşire nu este însă o certitudine. Juventus mai trebuie să obţină acordul cluburilor încă implicate în proiect, şi anume Barcelona şi Real Madrid, "în conformitate cu prevederile contractuale aplicabile" şi "pentru ca retragerea să intre în vigoare".

Fostul preşedinte al clubului Juventus, Andrea Agnelli, una dintre figurile care au stat la baza proiectului ESL, a primit luni o interdicţie de 16 luni în fotbal, într-un caz privind nereguli în plăţile clubului către jucători. Agnelli şi întregul consiliu de administraţie au demisionat de la clubul din Torino în noiembrie.

Super Liga Europeană a fost formată în aprilie 2021, când 12 dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa au lansat o iniţiativă pentru a prelua controlul asupra jocului şi a veniturilor profitabile de la Uefa, organismul european care guvernează fotbalul.

Iniţiativa a eşuat în 48 de ore, pe fondul criticilor fanilor şi jucătorilor, care au forţat Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea, Milan, Internazionale şi Atlético Madrid să se retragă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.