Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juventus ar putea primi înapoi cele 15 puncte anulate și să urce pe locul 3 în Serie A

facebook.com
Serie A

Juventus așteaptă o decizie din partea celui mai important organism sportiv din Italia cu privire la apelul clubului împotriva deciziei autorităților fotbalistice de a-i retrage 15 puncte în actualul sezon din Serie A, într-un caz axat pe tranzacțiile de transferuri ale clubului, noteaza mediafax.

Comisia de Garantare a Sportului din Italia a organizat o audiere în cursul zilei de miercuri, iar o decizie e așteptată în cursul zilei joi, relatează Reuters.

Juventus, cel mai titrat club de fotbal din Italia, a făcut apel la o sentință pe care tribunalul de fotbal din Italia a pronunțat-o în ianuarie, în urma unei anchete privind modul în care clubul și o serie de alte echipe au tratat tranzacțiile cu transferurile de jucători.

Ca parte a sentinței din ianuarie, care a lăsat Juventus în afara locurilor de calificare pentru competițiile europene, tribunalul a impus, de asemenea, interdicții de a mai deține funcții în fotbalul italian pentru 11 foști și actuali directori de club.

Procurorul general pentru sport, Ugo Taucer, a declarat în timpul audierii de miercuri că procurorii și instanța au acționat corect, dar a adăugat că penalizarea cu puncte ar trebui reevaluată într-o nouă hotărâre.

Avocatul lui Juventus, Maurizio Bellacosa, a declarat că sentința din ianuarie a fost "plină de greșeli" și că aceasta trebuie anulată.

Noile evoluții juridice ar putea determina anularea deducerii de puncte în Serie A, ceea ce ar propulsa Juventus în primele patru echipe.

Într-o mărturie în fața Collegio di Garanzia, procurorul general pentru sport, Ugo Taucer, a declarat că pedeapsa aplicată clubului din Torino pentru presupuse nereguli financiare și fals în contabilitate "are o lipsă de claritate în motivare care trebuie apreciată și evaluată printr-o nouă judecată".

"Sancțiunea în puncte la echipă are o deficiență care trebuie evaluată printr-o nouă hotărâre a tribunalului federal", a mai spus acesta.

Acest lucru ar putea duce la un nou proces și, până la o decizie finală, la anularea penalității de 15 puncte în Serie A pentru Juventus. Începând de joi, această anulare ar urca clubul pe locul trei, în fața Romei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.