Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kadîrov salută mobilizarea anunțată de Putin: 'A pus conducerea de la Kiev și întreaga NATO într-o situație disperată'

putin kadirov

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat că în zilele următoare vor fi „vești bune” din zona de „operațiuni militare speciale” din Ucraina și și-a exprimat speranța că operațiunea va fi finalizată în viitorul apropiat.

Discursul de astăzi al comandantului suprem Vladimir Putin adresat rușilor a pus conducerea de la Kiev și întreaga NATO într-o situație disperată. Șeful statului a lansat acțiuni pe scară largă pentru a apăra integritatea Rusiei. Acestea sunt măsuri necesare, importante și, de asemenea, proactive.

Susțin pe deplin deciziile luate de președinte. Putem vedea că situația actuală din jurul națiunii noastre reprezintă o amenințare la adresa securității acesteia. Sunt sigur că nu este un secret că în ultimii ani a fost purtat un război împotriva Rusiei și că acesta a fost purtat în cel mai josnic mod. La un moment dat, acest război a luat o formă ascunsă, dar acum este evident pentru toată lumea.

Ne amintim că, înainte de evenimentele din Donbas, NATO plănuia să-și desfășoare rachetele și contingentele militare în apropierea granițelor cu Rusia. Știm foarte bine pentru ce se cloceau aceste planuri. Alianța nici măcar nu și-a ascuns în mod deosebit dorința de a distruge Rusia.

Ca urmare, planurile de extindere a alianței în apropierea granițelor noastre au eșuat, iar acum Occidentul colectiv încearcă să învingă Rusia prin alte mijloace - prin furnizarea de echipamente și arme pentru ucraineni. Ca urmare, fasciștii folosesc armele NATO pentru a ucide civili în Donbas și pentru a bombarda teritoriul nostru.

Scenariul este dureros de familiar pentru poporul cecen. În același mod, acest Occident a plănuit să distrugă Rusia prin intermediul republicii noastre. Nu întâmplător Vladimir Putin a amintit în discursul său evenimentele în care aceleași țări au încurajat bandele de teroriști internaționali în Caucaz și au împins infrastructura ofensivă a NATO aproape de granițele noastre. Nimic nu a funcționat pentru ei. Și nici nu va reuși acum!

De aceea, este foarte important să se încheie operațiunea specială din Donbas, altfel inamicul arogant ar putea intra în țara noastră, în orașele și satele noastre și în casele noastre. Desfășurarea unui SAS este o măsură forțată de confruntare cu inamicul. După cum spune președintele nostru Vladimir Putin: "Dacă lupta este inevitabilă, trebuie să lovești primul."

Acesta este motivul pentru care susțin pe deplin decizia președintelui de a mobiliza parțial rezerviștii. Ne-am implicat activ în acest proces în Republica Cecenă încă din prima zi, dar acum avem și un ordin din partea șefului statului și îl vom îndeplini sută la sută!”, scrie Kadîrov pe Telegram.

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Într-o alocuțiune adresată rușilor, el a precizat că linia de contact în zona de operațiune militară specială „depășește o mie de kilometri”, forțele aliate confruntându-se „nu doar cu formațiuni neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”, care amenință însăși existența Rusiei.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării și vor fi supuși unui antrenament înainte de a fi trimiși în zonă. Studenții și recruții nu vor fi chemați, ci doar cetățenii care au efectuat serviciul militar și au o specializare profesională militară vor fi mobilizați. Șeful armatei a subliniat că mobilizarea se face în primul rând pentru a controla „teritoriile eliberate în timpul operațiunii speciale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.