Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kalle Rovanpera, campionul mondial de raliuri, va debuta și în circuitul de viteză

brasov.net
raliuri raliu

Dublul campion mondial en titre de raliuri, pilotul finlandez Kalle Rovanpera, a anunţat că îşi va face debutul şi pe circuitul de viteză, urmând să participe în acest sezon la Porsche Carrera Cup Benelux, relatează AFP.

"Sunt încântat să-mi anunţ participarea la Porsche Carrera Cup Benelux, care va fi primul meu proiect pe circuit. Voi participa la patru weekend-uri de cursă în acest sezon", a scris pilotul de 23 de ani pe contul său de X, scrie agerpres.ro.

Rovanpera, care a surprins lumea sportului cu motor în noiembrie, anunţând că nu va efectua decât un program parţial în Campionatul Mondial de raliuri (WRC) în 2024, va pilota un Porsche 911 GT3 al echipei belgiene RedAnt Racing la primele patru etape din cele şase ale cursei Porsche Carrera Cup Benelux.

Finlandezul, care va participa la Raliul Suediei la volanul unei Toyota Yaris, după ce a ratat proba inaugurală a sezonului în WRC, la finele lui ianuarie la Monte Carlo, a explicat de ce a decis să nu dispute toate cursele în 2024.

"Dacă ultimele sezoane au fost extraordinare, ele au fost şi foarte solicitante din punct de vedere mental şi psihic. Deci trebuie să-mi iau un an în care să-mi încarc bateriile şi apoi să revin pentru a mă bate din nou pentru campionat", a spus el.

Cel mai tânăr campion mondial de raliuri din istorie a lăsat să se înţeleagă, totodată, că ar putea descoperi noi discipline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.