Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kamala Harris şi Jacinda Ardern, intervenții în plenul Parlamentului European, de Ziua Internaţională a Femeii

Kamala Harris

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, şi şefa executivului neo-zeelandez, Jacinda Ardern, intervin luni, de Ziua Internaţională a Femeii, în plenul Parlamentului European, care aduce un omagiu tuturor femeilor care s-au aflat în prima linie a pandemiei, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

"Am onoarea să anunţ că vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, şi prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, se vor adresa sesiunii noastre plenare prin intermediul unor înregistrări video", a anunţat preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, care va deschide luni după-amiază sesiunea legislativului european în cadrul căreia vor mai interveni şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Citește și: STUDIU - Ne bucuram degeaba: măsurile de carantină nu au avut un efect simțitor asupra mediului

În această zi de 8 martie, Parlamentul European "aduce un omagiu femeilor care lucrează în prima linie şi celor mai afectate de pandemie", a scris Sassoli pe contul său de Twitter.

Din cauza pandemiei, este prevăzut ca instituţiile europene să-şi concentreze pe reţelele sociale activităţile dedicate zilei de 8 martie.

Astfel, începând cu ora locală 11:00 (10:00 GMT), şefa comisiei pentru drepturile femeilor din PE, Evelyn Regner, va răspunde în direct pe Facebook la întrebările despre egalitatea de gen în UE şi despre efectul pandemiei asupra inegalităţilor existente. Iar la prânz, Regner va participa la o altă dezbatere pe Instagram cu modelul şi activista poloneză Anja Rubik.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.