Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaspersky: Activitatea intensificată pe aplicaţiile de dating ar putea fi însoţită de riscuri crescute pentru utilizatori

wsj.com
tinder

Activitatea intensificată pe aplicaţiile de dating ar putea fi însoţită de riscuri crescute pentru utilizatorii lor, avertizează specialiştii în securitate cibernetică ai Kaspersky.

"Pandemia şi restricţiile care au venit cu aceasta au dus la o creştere a popularităţii aplicaţiilor pentru dating. De exemplu, numărul total de accesări pe Tinder a crescut cu 11% anul trecut, numărul zilnic de accesări depăşind recordul de 3 miliarde pentru prima dată încă din martie 2020. Acest lucru nu este deloc surprinzător dacă ne gândit că locurile în care oamenii obişnuiau să se întâlnească au fost închise în mod repetat în 2020 şi la începutul anului 2021. Activitatea intensificată pe aplicaţiile de dating ar putea fi însoţită de riscuri crescute pentru utilizatorii lor", se arată într-o analiză publicată, vineri, de producătorul de soluţii antivirus.

Experţii menţionează că dacă un utilizator cade victimă oricăreia dintre aceste escrocherii depinde în mare măsură de măsurile de securitate implementate în aplicaţie şi de tipul de vulnerabilităţilor pe care le are, informează Agerpres.

În 2017, Kaspersky a analizat nouă aplicaţii populare de întâlniri şi a scos în evidenţă următoarele detalii: şase dintre aceste aplicaţii permiteau oamenilor să identifice locaţia unui utilizator; patru dintre acestea permiteau aflarea numelui real al unui utilizator şi urmărirea conturilor sale de socializare, patru aplicaţii permiteau unui atacator să intercepteze informaţiile sensibile transferate.

Conform unei noi cercetări realizate în 2021, Tinder este una dintre cele mai populare aplicaţii de întâlniri din lume, cu peste 100 de milioane de ori descărcări din Google Play.

Un număr similar de descărcări s-a consemnat în cazul unei alte aplicaţii de dating, Badoo, în timp ce Bumble, OkCupid şi Mamba au înregistrat câte 10 milioane de descărcări.

"Aplicaţiile de întâlniri nu vor dispărea prea curând. Un studiu realizat de Stanford în 2019, a constatat că întâlnirile online erau deja cel mai popular mod de întâlnire a cuplurilor americane. Iar pandemia a dus o adevărată explozie a întâlnirilor la distanţă. Vestea bună este că, pe măsură ce aceste aplicaţii continuă să devină din ce în ce mai populare, cresc eforturile pentru creşterea securităţii lor, în special din punct de vedere tehnic. De exemplu, în timp ce patru dintre aplicaţiile studiate în 2017 au făcut posibilă interceptarea mesajelor trimise, toate cele nouă aplicaţii examinate în 2021 foloseau protocoale de transfer de date securizate. Cu toate acestea, aplicaţiile de întâlniri lasă în continuare vulnerabile cantităţi semnificative de informaţii personale ale utilizatorilor, inclusiv locaţia lor aproximativă sau exactă, conturile de socializare cu orice date pe care le conţin, fotografii şi chat-uri. Nu este niciodată indicat să oferiţi cuiva acces la atâtea informaţii private", atenţionează specialiştii.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, ce protejează prin produsele sale peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 250.000 de companii-client.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.