Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaspersky: 'Atacurile de tip stalkware au crescut cu 35%, în 2019'

kaspersky lab

Numărul utilizatorilor care s-au confruntat cu situaţii în care informaţiile private au fost accesate de către cineva pentru care nu a avut consimţământul lor (stalkware) a crescut cu 35%, în 2019, până la peste 37.000, conform datelor centralizate de Kaspersky, potrivit Agerpres.

Din raportul Kaspersky "Apărarea vieţii digitale: cum ducem protecţia personală la următorul nivel", realizat recent, a reieşit că o treime (34%) dintre clienţi s-au confruntat cu probleme de accesare a datelor private, fără a-şi da consimţământul.

La nivel general, numărul de utilizatori care s-au confruntat cu stalkerware pe un computer a crescut cu 35%, ajungând la peste 37.000, în 2019, în timp ce instrumentele de spyware au reprezentat 26.620 dintre cei vizaţi.

În acest context şi pentru a consolida confidenţialitatea pe propriile computere, Kaspersky a introdus câteva funcţii noi pentru utilizatorii de PC, în soluţiile sale de securitate. Astfel, în mod special, a fost îmbunătăţită funcţia Account Check din Kaspersky Security Cloud pentru Windows, ce poate verifica în mod automat toate adresele de e-mail care au fost folosite pentru logarea online

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie opţiunea de a adăuga adrese de e-mail individuale într-o listă care este verificată în mod regulat prin noua funcţie.

În ceea ce priveşte noua generaţie de produse tradiţionale pentru utilizatori individuali ale companiei, printre care se află Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Total Security, Kaspersky a îmbunătăţit detectarea pentru a elimina tehnologia intruzivă, precum stalkerware-ul, pe PC. "Funcţia trimite o notificare către utilizator, pentru a-l avertiza că stalkerware-ul a fost detectat de dispozitivul lui şi îi permite acestuia să elimine software-ul identificat, să-l ignore, sau să-l adauge în lista aplicaţiilor de încredere", precizează specialiştii.

Totodată, o ediţie gratuită a Kaspersky Password Manager vine cu soluţiile Kaspersky Anti-Virus şi Kaspersky Internet Security, iar utilizatorii care achiziţionează Kaspersky Security Cloud şi Kaspersky Total Security vor putea instala versiunea premium a Kaspersky Password Manager.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.