Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaspersky lansează documentarul despre povestea celebrului grup APT Carbanak

kaspersky lab

Un documentar de patru episoade care aduce în prim-plan povestea faimosului grup APT Carbanak şi a jafului său de un miliard de dolari, a fost publicat de publicaţia online de cultură digitală Tomorrow Unlocked, creată de Kaspersky, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei de securitate cibernetică, filmul marchează lansarea unei serii de cazuri reale de infracţiuni cibernetice, denumită "hacker:HUNTER".

Cele patru episoade, cu o durată totală de 31 de minute, spun povestea modului cum, în cadrul unei investigaţii internaţionale, patru membri ai grupului au fost arestaţi în Taiwan şi Spania.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

"Filmul spune povestea grupului Carbanak, cum au furat banii şi de ce a fost atât de dificil să fie opriţi. Documentarul reuneşte experţi din diferite companii de securitate cibernetică, precum şi autorităţi şi jurnalişti", precizează Kaspersky.

Carbanak, un grup foarte periculos de infracţionalitate cibernetică, responsabil de furt financiar la scară uriaşă, a fost prima organizaţie care a folosit pentru infracţiunile cibernetice financiare instrumente, tehnici şi procese extrem de complexe, care sunt de obicei asociate cu atacatori susţinuţi la nivel statal.

"De la aceste grupuri avansate a învăţat cum să nu fie detectat în timp ce strângea o avere. În timp, Carbanak a devenit cadrul pentru mai multe activităţi de infracţionalitate cibernetică având acelaşi scop: câştigul financiar ilicit. În 2018, cooperarea internaţională a dus la arestări ale unor persoane suspecte că au făcut parte din grup", se notează în comunicat.

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

Filmul recent lansat este primul dintr-o serie de documentare despre marile incidente cibernetice de pe tot globul. Al doilea film din seria "hacker:HUNTER" va analiza WannaCry, epidemia cibernetică din 2017, apoi vor urma documentare despre cele mai răsunătoare infracţiuni cibernetice din istorie.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, care protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 270.000 de companii client, cu ajutorul tehnologiilor dezvoltate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.