Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kassim Tajideen, un important finanţator al Hezbollah, a pledat vinovat într-un proces pentru spălare de bani, la Washington

South Front
Hezbollah

Un important finanţator al grupării şiite Hezbollah, Kassim Tajideen, a pledat vinovat joi în faţa unui tribunal din Washington la acuzaţia de complicitate în vederea spălării de bani, după ce a nu a respectat sancţiuni care îi interziceau să facă afaceri cu companii din SUA, a anunţat Ministerul Justiţiei din Statele Unite, relatează AFP preluată de Agerpres

Kassim Tajideenj, 63 de ani, a fost desemnat ca un ''important contributor financiar'' al unei organizaţii ''teroriste'' în mai 2009 din cauza sprijinului său pentru mişcarea şiită libaneză, considerată de către SUA organizaţie teroristă din 1997.

Ca urmare a acestei desemnări Tajideen nu avea voie să efectueze tranzacţii cu americanii. El fost acuzat că a continuat să facă afaceri cu companii americane.

''Potrivit raportului faptelor semnat de Tajideen, acesta a conspirat cu cel puţin alte cinci persoane pentru a efectua tranzacţii în valoare de peste 50 de milioane de dolari cu companii americane încâlcând aceste interdicţii'', potrivit Ministerului Justiţiei.

Expulzat din Maroc în Statele Unite în martie 2017, Kassim Tajideenj s-a aflat de atunci în detenţie. El urmează să fie judecat la jumătatea lunii ianuarie 2019, a precizat ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.