Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Katalin Novak: 'Ungaria şi Polonia se pot baza mereu una pe cealaltă, nu vom permite nimănui să altereze această relaţie'

Katalin Novak

Ungaria şi Polonia se pot baza mereu una pe cealaltă şi "nu vom permite nimănui să altereze această relaţie", a declarat marţi preşedinta Ungariei, Katalin Novak, după o întâlnire la Varşovia cu omologul său polonez Andrzej Duda, transmite MTI.

Katalin Novak a subliniat într-o conferinţă de presă comună că alegerea Poloniei pentru prima sa vizită pe plan internaţional în calitate de şef de stat nu a reprezentat în primul rând un gest diplomatic, ci a fost "o alegere evidentă, rezultând dintr-o prietenie de o mie de ani şi din faptul că polonezii şi ungurii continuă să fie apropiaţi în materie de valori", potrivit Agerpres.ro.

"Fundamentele noastre sunt similare, convingerile creştine, credinţa, apărarea familiei tradiţionale şi interesele naţionale contează pentru noi", a mai spus ea.

Katalin Novak a devenit preşedinte al Ungariei în data de 10 martie, fiind aleasă de parlament, şi a depus jurământul pe 14 mai. În Ungaria, preşedintele are în general un rol ceremonial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.