Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kate Middleton a inaugurat un centru dedicat copilăriei timpurii

The Telegraph
Kate Middleton, ducesă de Cambridge

Kate, ducesa de Cambridge a Marii Britanii, a lansat vineri un nou centru dedicat copilăriei timpurii, care îşi propune să scoată în evidenţă importanţa primilor cinci ani din viaţa copiilor şi să încerce să ''transforme societatea pentru generaţiile viitoare'', a precizat biroul de presă al ducesei, informează Reuters.

Centrul, creat ca parte din divizia caritabilă a Fundaţiei regale a ducilor de Cambridge, se va concentra pe trei teme principale: promovarea cercetării de calitate, colaborarea cu experţi din toate sectoarele pentru identificarea unor soluţii, dezvoltarea de campanii pentru a creşte gradul de conştientizare şi a insufla acţiune, potrivit agerpres.ro.

''Am discutat atât cu psihiatri şi neurologi, cât şi cu medici, cercetători şi părinţi şi ceea ce a devenit clar este că cea mai bună investiţie în sănătatea şi fericirea noastră viitoare se face în primii cinci ani din viaţă'', a spus Kate.

''Lucrând împreună, speranţa mea este că putem schimba felul în care ne gândim la copilăria timpurie şi transforma vieţile generaţiilor viitoare'', a mai spus ducesa.

Palatul Kensington a precizat că ducesa de Cambridge, mama a trei copii cu vârste între trei şi şapte ani, a văzut cu ochii ei, după ce a devenit parte din familia regală, în urmă cu un deceniu, cum probleme de la adicţii şi violenţă, la familii destrămate şi persoane fără adăpost, toate au rădăcinile în primii ani de viaţă.

Pentru a coincide cu lansarea, centrul a publicat raportul ''Big Change Starts Small'', scris în colaborare cu London School of Economics şi Centrul pentru dezvoltarea copilului din cadrul Universităţii Harvard.

Raportul estimează că lipsa unor acţiuni preventive în perioada copilăriei timpurii a avut un cost, doar în Anglia, de 16,13 miliarde de lire sterline, societatea plătind pentru acţiuni remediale cum ar fi cazul copiilor care au nevoie de îngrijiri pe termen lung pentru probleme de sănătate mintală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.