Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaylee McKeown şi Qin Haiyang, desemnaţi înotătorii anului 2023 de World Aquatics

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam înot

Kaylee McKeown (Australia) şi Qin Haiyang (China), campioni şi deţinători de recorduri mondiale, au fost desemnaţi înotătorii anului 2023 de World Aquatics, noua denumire a Federaţiei internaţionale de nataţie, informează EFE, potrivit Agerpres.

McKeown, în vârstă de 22 de ani, a doborât în cursul acestui sezon recordurile mondiale la 50 m, 100 m şi 200 m spate, probe în care a cucerit şi medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Fukuoka (Japonia). Ea s-a impus în cadrul votului în faţa compatrioatei sale Mollie O'Callaghan şi a suedezei Sarah Sjostrom.

O'Callaghan a fost cea mai laureată înotătoare la precedentele Mondiale, cu cinci medalii de aur (100 m şi 200 m liber, precum şi în trei probe de ştafetă), precum şi cu o medalie de argint la ştafetă.

Sjostrom a cucerit al cincilea său titlu mondial consecutiv în proba de 50 m fluture la Fukuoka, unde a trecut, de asemenea, pe primul loc în clasamentul all-time al podiumurilor la Campionatele Mondiale, cu un total de 22 de medalii (12 de aur, 7 de argint şi 3 de bronz).

La masculin, chinezul Qin Haiyang a avut momentul culminant al sezonului în finala probei de 200 de metri bras la Campionatele Mondiale, în care a doborât recordul deţinut de australianul Zac Stubblety-Cook.

În urma acestei victorii, Qin a devenit primul înotător masculin din istorie care a câştigat titlurile de 50 m, 100 m şi 200 m la acelaşi stil în cursul unei singure ediţii a Campionatelor Mondiale.

Francezul Leon Marchand, câştigător al probelor de 200 m fluture şi 200 de m liber la Fukuoka, unde a doborât ultimul record mondial deţinut de Michael Phelps, şi tunisianul Ahmed Hafnaoui (aur mondial la 800 m şi 1.500 m; argint la 400 m liber) au fost finalişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.