Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kazahstanul și România au convenit să dezvolte TITR

Intermodal-Logistics
TITR

Ministrul kazah al transporturilor, Marat Karabayev, s-a întâlnit cu ministrul român al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la București, în România, și au discutat despre cooperarea bilaterală în transport și logistică, în special despre proiectele din cadrul Rutei Internaționale de Transport Transcaspice, transmite agenția de știri Kazinform.

În cadrul întrevederii, ministrul kazah a subliniat rolul din ce în ce mai mare al TITR, precum și rolul pe care România îl joacă în deblocarea potențialului Coridorului de Mijloc datorită locației sale.

Suntem pregătiți să îmbunătățim în continuare cooperarea pentru a crește reciproc fluxul de mărfuri în tranzit și pentru a face schimb de experiențe avansate în domeniul transportului multimodal și al proceselor logistice. Ținând cont de faptul că Kazahstanul și România sunt participanți la tratatul internațional de dezvoltare a TITR, suntem de asemenea dornici să dezvoltăm cooperarea în transportul prin acest coridor, a spus Karabayev.

content-image

Ministrul kazah a vorbit și despre măsurile luate de Kazahstan pentru a promova infrastructura rutieră și a crește viteza și calitatea transportului feroviar de tranzit și rutier din Asia către Europa. În plus, a invitat companiile aeriene române să efectueze zboruri către Kazahstan în regim de cer deschis.

Ulterior, Marat Karabayev și Sorin Grindeanu au semnat un Memorandum de înțelegere între Ministerul Transporturilor din Kazahstan și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România.

În plus, Ministerul Transporturilor din Kazahstan și Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile din România au semnat un Memorandum de înțelegere în domeniul investigației accidentelor și incidentelor aviatice. Documentul urmărește dezvoltarea și extinderea cooperării și crearea de oportunități de creștere a calificării specialiștilor kazahi la standardele europene pentru creșterea siguranței zborului.

În concluzie, partea kazahă a invitat sectorul public și privat din România să se alăture viitorului Forum internațional de transport și logistică New Silk Way, din luna iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.